Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řez hortenzie latnaté

Od: juelen odpovědí: 6 změna:
Zdravím,pokud v předjaří seříznu hortenzii latnatou Limelight v úrovni viz ruka, myslíte že obrazi i ze stonků od spodu v oblasti červeného kolečka?
Řez hortenzie latnaté

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Zdravíčko.
Nebojte se, obrazí.
Já je pokaždé ustrihnu cca 5 cm nad zemí.
Ony tím zároveň zesílí.
Ta vaše je hrozně slabá (tenká).
Jenom jí to prospěje :)
juelen
hodnocení

Ona je teprve půl rok na stanovisti kupovana malá ze zahradnictvi dobrá,snad ji to tedy nezahubi
liska5

Spíš mne překvapil ten kačírek. Vidím dobře? To roste v těch kamínkách? My ji máme v humózní, spíše kyselejší půdě a zamulčovanou kůrou. Někdo počítá očka při řezu, aby byly aspoň 3. Já to beru šmahem pod svá kolena, neb je toho na střihání moc. A to byly před pěti lety jen jednoduché keříčky. Teď jsou to bohaté trsy. A to jsem dala pár lidem odkopky.

juelen
hodnocení

Ano, vidíte správně kačírek. Je to normalne v hlíně plus fólie a zamulcovano 5 cm vrstvou kačírku. Sestrihnu je razantněji,aby byly hezky husté od spodu
liska5

Ale ta folie znemožní novým větvičkám z kořenového balu proniknout k povrchu. Navíc skrz to kamení..

liska5
hodnocení

2x

Latnatou máme a řežu asi 30-40 cm nad zemí. Tu Vaši bych sestřihla ne míň než 20 cm. Kvete na těch větvičkách, co z toho "kolíku" vyrostou. Navíc pod zemí tvoří nové výhonky. Přibudou větvičky. Stříhám ji na jaře až sleze sníh a jsou teplejší dny. To se vše líp hojí. Kůru jí přihoďte mulčovací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]