Tedy zřejmě už máte nějakou např. Vari převodovku, to jste měl uvést. Pokud neuvedete, jakou máte převodovku a kola a co to má utáhnout, tak se vám dá těžko poradit.
lukas123
Mám traktor simplicity 4211 electric start a odešel mi motor tak bych chtěl vědět co tam můžu dát jestli to může být motor ze sekačky?
Ty tady pokládáš jednoduché otázky místo toho, aby ses obtěžoval se trochu zamyslet a odpovědět na předchozí rady zde uvedené.
Když odešel motor, tak to může jít opravit.
Když tam chceš dat jiný motor, tak tam dej "jiný" stejný motor, co tam byl. Když tam dáš slabší motor, tak ten stroj nebude mít sílu. Když tam dáš silnější motor, tak ti zase výkon mootru může zničit nějakou součástku, která na ten výkon není stavěná.
Tak si nejlépe opravit ten původní, nebo po úptavvách nějaký jiný verikální odpovídajícího výkonu, ale podle toho, jak se ptáte, nepředpokládám, že byste tam jiný motor uměl zastavět.
Nejblíž bude nějaké současná verze B&S motoru, ale je potřeba ověřit délku a průměr hřídele, tvar a upevnění příruby.. Ale B&S nejsou levné, proto lidé řeší náhrady.
Podle mě to stačit nebude, protože ten výkon je u motoru s menším objemem dosažen až při vyšších otáčkách. Měl by tam přijít cca ten objem, co tam byl.
Tak jestli jste si všiml vetšina odpovědí Vám radí motory do klasických malotraktorů-já mám např motor z 1203,dvě převodovky a zadní zkracovanou nápravu z V3Sky+hydraulika na nářadí a Vy asi chcete vyrobit zahradní traktor podobný Vari systému,což bych koupil hotový traktůrek,záleží taky co vlastně chcete s ním dělat,podle toho se tady dočkáte adekvátních odpovědí,musíte upřesnit jak si ho vlastně představujete.
Proč by nešlo když vám bude stačit jeho výkon. Budete-li pohon připojovat přes břemen musíte si zjistit jestli výstupní hřídel můžete zatížit radiálně.
lukas123
Hřídel z původního motoru je z vrchu dolů, tak jak na sekačce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.