Nejste přihlášen/a.
Zdravim chci se zeptat,da se chodit na houby i v zime,jake druhy rostou,popr.do jakych lesu,nejaky tip,samozr.pro kuchynskou upravu.
Tak já jsem hlívu obalila jako jedlu bedlu a usmažila, a bylo to výborné. Daleko lepší, než třeba nějaký obalovaný hříbek, nebo jiná houba, co se obaluje a smaží jako řízky. Vůbec to nebylo tvrdé, ani houževnaté, prostě výborné.
Cituško, tak mně to překvapilo také. Měla jsem tu hlívu doma a nějak se mi nechtěly dělat žádné ty ověřené recepty a tak jsem si řekla, že ji zkusím obalit jako řízek. A koukala jsem jako puk, jak to bylo dobré. Vůbec nebyla houževnatá a chutnala fakt výborně. Zkuste to, moc nevím čím to je, protože jinak se hlíva musí dělat docela dlouho, ale smažená jako řízek vůbec ne.
Já si z hlívy beru jen ty kloboučky s kusem ještě měkké nohy. A ten zbytek, spodní část noh, očistím, nakrájím, usuším a pak umelu v elektric. mlýnku na kafe na prášek a ten přidávám do polévek. Taky ji zkusím jako řízek.
Liško, to samozřejmě také. Já jsem od jedné zdejší rádkyně dostala tak nádhernou hlívu a bylo jí tolik, že jsem si ji také nasušila. Ale ta její byla tak výborná, že jsem ji ani nemlela a jím ty nasušené plátky jen tak, jako třeba oříšky, ta její je sladká a má výbornou hlívovou chuť. Užívám ji jako "lék". Smažit jsem zkusila tu kupovanou, protože mi jí trochu zbylo a nevěděla jsem co s ní, protože na sušení jí bylo málo, tak jsem ji zkusila obalit a usmažit. No a výsledek byl nad očekávání dobrý. Takže jestli se někomu stýská po smažené bedle, tak může vyzkoušet tu hlívu, nebude zklamaný. Plátky jsem také trochu pokmínovala, jako to dělám s tou bedlou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.