Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postup na dezinfekci studny

Od: flicek® odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,
Mohu studnu dezinfikovat/čistit SAVEM na bazény a studny?
Firma mi to čistila a dezinfikovala Chloranem sodným.
Jaký je postup? Mohu do studny nalít SAVO, nechat působit 48 hod. A pak přečerpat cca pár desítek litrů vody ze studni přes čerpadlo trubkami do baráku? Bude pak voda pitná?
Když tam naliji SAVO. Neznehodnotím si vodu, používám ji na vaření a občas sní i piji.
Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

1x

Klidně Savo. Je víc druhů, tak na tom správném je i uvedeno že je na dezinfekci vody. Je tam uvedeno i dávkování - není důvod toho lít víc. Voda bude chvíli cítit chlorem, ale to je cítit i na řadě míst z vodovodu.

hodnocení

Supr. Díky, já se nejvíc bál, aby byla voda potom dál pitná, nemám s čištěním studny vodou ve studni zkušenost.
Pokud se chemické složení obsažene v SAVU ve vodě rozpustí a nenechá žádné trvalé následky, tak je to fajn.

hodnocení

0x
Savo je chlornan sodný + hydroxid sodný.
Poměrně dobrý a podrobný návod plus upozornění na bezpečné použití najdete na alfachem.cz/...
Když se kdysi našim babičkám nelíbila chuť nebo vůně vody, nasypaly do studny chlorid sodný - obyčejnou kuchyňskou sůl. Osvědčené, dostupné.
Já to dělal roky také, než jsem přešel na Savo.
hodnocení

Díky moc.
Teď jsem si uvědomil, že jsem špatně napsal "Chlornan sodný". (Chloranem sodným =D )
Jo, měl jsem strach, abych si neznehodnotil studnu, nerad bych ji pak celou vyčerpával tím, že tam naliji něco, co tam nepatří.
Nemám s číčštěním vody žádnou zkušenost, tak nevím čím se ti čistí.
Každopadně díky za odpověď.

jardaaa

To slyším poprvý že sávo originál obsahuje hydroxid sodný?

hodnocení

0x

cca 1 za 3 týdny tam sypnu lžíci chloraminu.

jardaaa
hodnocení

0x

Na každém savo originál, což není nic jiného než jakoby 1/3 p chlornan sodný a 2/3 vody :), byl přece byl ten návod na desinfekci vody a dávkování!

Ale bacha, dneska se používají různá sama která vůbec chlornan neobsahují :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]