Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rýmovník

Od: radekn® odpovědí: 7 změna:
Dobrý den prosím o radu toto jse mi objevilo na rýmovníku co mu schází? Děkuji
Rýmovník
Rýmovník #2
Rýmovník #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

orion*
hodnocení

1x

Nezdá se mi, že by se chybějící živina projevila takto dramaticky, málokdy ta složka chybí zcela. Spíš bych si tipnul, že rostlina je něčím napadena. Nejjednodušší asi bude vše vyhodit a požádat někoho o uříznutí kousku na zakořenění a vypěstovat si novou rostlinu.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Myslím, že na vaší bylince řádí housenky nebo šnečkové. Přesně tento požer jsem objevila na svém nově koupeném rýmovníku taky. Až když jsem ho pořádně prohlédla, našla jsem na spodní straně 1 listu malinké, tvrdé, černé, pěkně srovnané soudky – vajíčka. 3 už byly prázdné, ale housenky jsem zprvu nenašla. Naštěstí mám bylinku na okně u počítače, takže během práce občas mrknu na okno a teprve jsem zahlédla pohyb housenek, v barvě přesně jako rýmovník, bez pohybu neviditelné. Šneček je přes den zalezlý v zemině. Tak lovu zdar. Ida

minsk
hodnocení

0x

Moje poznatky k pěstování rýmovníku.

Zjistila jsem, že nejlepší jak pěstovat rýmovník, je každý rok si vypěstovat nové květináče. (Mnohdy se rozdají.)

Ustřihnout koncové tríbky, dát do skleničky s vodou a nechat pustit kořínky.

Tríbky s kořínky dát do důlků v květináči s novou zeminou, přihrnout a sazeničky se za chvíli rozkošatí.

Je to jako voděnka, co jsme dříve pěstovali za minulého režimu. Nenechávat déle, než dva roky.

Po výsadbě a uchycení se, jsou květníky krásně vzrostlé s velkými listy celé léto. Bohaté koule rýmovníku, nechávám venku na zápraží, kde nepraží slunce. Další roky se rostlince listy zmenšují a stonky vytahují, hlavně když nejsou na světle.

Je možné zřejmě přihnojovat, ale toho nejsem příznivcem. Tipuji, že rostlinky vypotřebují právě ty živiny, které potřebují během toho jednoho roku a potom už skomírají. Možná u Vašich chybí právě nějaký prvek. Jak dlouho je máte? Tipuji, že jim u Vás moc nedaří podle těch fotek.

Nebojte se ty nemocné listy ostříhat, ze zdravých si udělat nové sazeničky.

Založila jsem nové v prosinci do sklenice s vodou, mám na parapetě a nyní už jsou krásné s kořínky.

Sice zimní období, ale je to nezmar.

hodnocení

Je to nová rostlina 4 měsíce
minsk

Nezaléváte moc? Rýmovník moc nechce.

Mě to dělá, když moc zalívám, takže teď max. 3x do měsíce a daří se mu.

hodnocení

0x

Zkraťte rýmovník pod tím postižením, však on brzy znovu obroste.

Normálně ho seřízněte a pak snad budou nové výhony zdravé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]