Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou sekačku koupit

Od: el odpovědí: 13 změna:
Zdravím chtěl bych se zeptat zkušenějších, žena chce koupit sekačku, vůbec se v tom nevyznám. Máme momentálně elektrickou. Nechce se jí už tahat za sebou prodluzku chce tedy benzínovou s pojezdem.
Koukali jsme na nějakou stigu, ale nevím jestli se vyplatí připlatit za motor Honda. Budeme s tím sekat nejakych 700 m2. Koupit nějakou základni stigu, nebo navštívít Mountfield? Nechce se mi za to dávat nějak moc peněz, zas na druhou stranu nechci se vztekat s nějakým levným krámem.
Poprosím o tip na základě zkušeností. Díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Akumulátor sekačky většinou "zdechne" vždy, když zbývá posekat ještě pár čtverečních metrů. Takže se musí dobít. Pokud nemáte dva akumulátory, tak většinou aspoň trochu na dokončení. Když je čas, tak zase doplna.
Aku se ovšem časem sám vybíjí, takže je třeba ho včas dobít, nebo nabít. V čase, kdy se nekosí, nejen brzké jaro a zima, se opět vybíjí. Nedělá mu to dobře, každým dobitím ztrácí celkovou kapacitu.
.
Benzín v kosačkách v nádrži časem degraduje, po zimní nebo i delší pauze se kosačka problematický štartuje. V nejlepším kosení je třeba dolévat benzín. O hluku ani nemluvím. Smradu jakbysmet. Pokud není žena technický typ, může mít problém např. s obsluhou sytiče, doléváním benzínu.
.
Elektrická funguje kdykoliv, pokud je k dispozici elektřina. Kabel máte, nebudou další náklady. Kosačku máte, nebudou další náklady.
Spíše bych za ušetřené peníze (část z nich) koupil něco ženě...
Typ s pojezdem je dobrý, nenadře se tolik. Zase je těžší, třeba pokud se musí vynášet po schodech, nedá se s ní vyjíždět... Záleží také na šířce záběru. Čím větší, tím těžší. I horší je obrácení na záda při čištění.
Velký záběr, velký zběrný koš = velká váha pokosené trávy. To pro ženy není! Velká šířka = horší pohyb mezi stromy, keři, atd. Takže přiměřeně, ovšem při velmi úzké se jeden více nachodí.

re4zon
hodnocení

2x
Vem Stigu, kvalita materialu a zpracovani je fakt dobra. Kupoval jsem predloni a mountfield je vtip, vega a podobne levne kramy maji osizene materialy zavanejici rozpadnutim po jedne sezone. Na 700m 48 nebo vetsi podle rozpoctu a clenitosti pozemku. Za Hondu nepriplacej, neni o nic spolehlivejsi nez B&S. Jestli chces elektricky starter (funguje dobre) nebo radsi variabilni pojezd si rozhodni sam podle toho kdo s tim bude sekat.
el
hodnocení

Díky za odpověď.

hodnocení

2x
Ještě se dá sehnat sekačka Dolmar/Makita. Prý to pro ně vyrábí Stiga.

spu
hodnocení

2x

My máme aku sekačku Makita DLM 382 . Ta je v dnešní době to nejlepší, co trh nabízí.

el
hodnocení

Koukal jsem na ni,ale je víc typu. Chceme sekačku s pojezdem, to se bojím že nějaká Aku sekačka s pojezdem už bude cenové úplně jinde, nebo bude třeba 2x nabíjet na posečení zahrady.
spu

Tak ono záleží co preferujete. Pokud jste pro ekologii a pokrok, tak volba je jasná.

jm
hodnocení

0x
Mountfield bych obešel... Kupte Aku sekačku s 36 a víc Volty.
doplněno 09.01.22 13:47: Například sekacky.heureka.cz/...
sirokko

S akučkou na 700m2, ty máš dost.

re4zon
Jo klidne aku, ale ne kdyz na to clovek nema rozpocet. Komu nevadi zaplatit sekacku co pet let znovu v cene baterek, proc ne. Na 700m to chce dvoje, coz je 7000+. U levnych kramu typu parkside min, ale plastovou hracku 30cm bych si koupil mozna na predzahradku, ne na velky travnik.
jm
Vložený odkaz je s kladným ohlasem zákazníků a 750 m

sirokko
hodnocení

0x

"Budeme s tím sekat" znamená v překladu "seká to moje žena"? Já být jí, tak vás na té šňůře od elektrického chechlátka oběsím. Honda nebo Briggs Stratton. A sáhni pro minimálně patnáct tisíc, nebo si kup kosu a dělej to sám.

el
hodnocení

No ano většinou seká a tento rok bude sekat moje žena. Děláme kompletní rekonstrukci domu a to zabere veškerý můj volný čas. Žena má na starost zahradu. Nevím proč by mě měla na té šňůře věšet teda když 10x do roka poseče zahradu.
Takže Honda nebo ten Briggs...? Je v tom velký rozdíl oproti Číně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]