Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám velkou zahradu, chtěla bych z části vytvořit louku z lučních trav a květin. Má někdo osobní zkušenosti a může mi poradit: Semena jsou dost drahá uvítám každou radu a zkušenost
aby má budoucí louka pro motýly rozkvetla
Mohu vřele doporučit postup i osivo od společnost Planta naturalis z Markvartic u Sobotky, kde si můžete vybrat, jaký typ louky chcete mít včetně třeba barevného ladění většiny kvetoucích bylin. Díky jejich osivu mám nádhernou kopretinovou louku, pokusím se vložit obrázek, jak vypadá po dvou letech od výsevu. Netvrdím, že je to levná záležitost, leč výsledek stojí za to
doplněno 17.03.09 09:39:Od loňska už je oseto i to holé místo vpravo na fotce, takže letos bude ještě větší krása, už se moc těším.
Děkuji, taky mám ten skromný pocit, že se celkem povedla, ale když jsem to viděla první léto po výsevu - sem tam řídce nějaká ta přízemní růžice "plevele" a mezitím holá místa, skoro jsem nevěřila, že tam někdy bude louka s trávou do pasu. A těch motýlů... Ach jo, kde je to jaro a teploučko tak dlouho, už se nemůžu dočkat!
Tato snaha je reálná jen na několik let.Znamená to tu část louky zaorat a pak herbicidy zbavit plevelů.Na jaře pak po vzejítí semen Roundupem semenáčky zlikvidovat .Za nějakou dobu,až se Roundup rozloží,můžeme vyset luční semeno.Tato louka se musí sekat stejně jako horská louka,2.-3x za rok.Stejně se po třech až čtyřech letech zamoří poletujícími semeny plevelů z okolí.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.