Nejste přihlášen/a.
9 ha, to je asi jako 18 fotbalových hřišť .A ještě s rybníkem jako házenkářské hřiště. Paráda! Záleží na poloze, podmínkách, a hlavně, jestli máte talent, sílu, peníze a chuť pozemek měnit, nebo na něm něco pěstovat či chovat. Já osobně už bych budovala arboretum s ovocnany a s rostlinama medonosnýma a u toho úly. Dcera by tam určitě chovala nějaké kozí stádečko. Brácha by vysázel rychlerostoucí jilm sibiřský /Turkestánský brest/ na dřevo a choval kapry. Jsou tací, co by si tam postavili chatku, nebo udělali více zahrádek lidem k pronájmu /dostupnost vody a příjezdovky/. Jinej by to pronajal chovatelúm nějakých koníků, další by tam postavil miniželeznici pro děcka, minigolf s dědou v pokladně s půčovnou holí, či volejbalové kurty nebo tratě pro bikery s občerstvením.
Jilm Sibiřský se pěstuje na palivo? Já koukal namátko na web a je to okrasná rostlina na živé ploty.
Liško, nejsem pěstitel a v tomto oboru jsem naprostý vůl
.
Pokud chápu správně, tak na palivové dřevo se pěstují i tůje.
Znám to jako bujný plot, ze kterýho je plno větví. Na dřevo tedy ten Váš Japonský topol.
To už si zjistí ten, co do toho půjde. Ostatně i vánoční stromky se dají pěstovat. A špatně rostlé slonům do ZOO.
Ona je nějaká odrůda borovice či smrku jako Vánoční stromek?
No to čumím. Teď už mám úplný guláš ![]()
Už na to koukám,... no čumím no ![]()
![]()
To myslím další možnost: jedličky na Vánoce. Známej na takové školce se stromečky pracoval v Anglii.
Japonský topol? Možná blbost, ale co si ho sám pěstovat a pak pálit a topit jím. Nevím ovšem nic o náročnsoti a vůbec nic o pěstování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.