Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opadali mu listy

Od: miladas odpovědí: 4 změna:
Dobrý den , mám citroník a úplně mu opadali listy . Nezůstal tam ani jeden . Dala jsem nad něj umělé osvětlení pro rostliny , ale nevím , jestli to má cenu , když nemá listy . Poradíte mi co s ním? Ještě ho chci trochu ořezat , ale nevím přesně jak . Myslíte , že obrazí? Citroník je stále živý a větve jsou pružné , ale bojím se , že uschne . Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Možná byl přelitej. Teď má zimní pauzu a potřebuje odpočívat v chladné světlé místnosti s omezením zálivky. Pak by se měl olistit, pokud má v pořádku kořeny. Narůstající teplotu až tak začátkem března.

liska5

Tvar do stromečku se udržuje řezem až po přezimování na jaře. Stromek probudíte lehce ohřátou zálivkou./ Vodu vždycky odraženou./ Doporučuje se slabě růžový roztok hypermangánu. A pak během léta zaštipujte letorosty, aby stihly vyzrát.

hodnocení

0x
Jednou za čas zalejte,na jaře vyhodí listy nové.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Nepíšete, kolik let stromek máte, kde ho máte umístěný (světlo, teplota - radiátory), jaká je zálivka, zda byl přemístěn, nebo zda se jedná pouze o jeho reakci na nedostatek světla venku za oknem a snížení nočních teplot. Každopádně, určitě na něj nesviťte a uzpůsobte zálivku tomu, že nemá listy, tedy nemůže vláhu odpařovat. Píchněte prstem do zeminy, a pokud nebudete cítit sucho, nezalévejte, třeba celý měsíc. Jinak vám shnijí kořeny. Chraňte ho před studeným průvanem - větrání. V žádném případě nestříhejte, to by mohlo dřevinu vyprovokovat k novému růstu, a v těchto zimních špatných světelných podmínkách by byly přírůstky vyčouhlé a neduživé, s velkou pravděpodobností rychle napadené škůdci. S jarem stromek přesaďte, zastřihněte, upravte i kořeny a zahajte běžnou péči. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]