Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nevíte proč Potos má hnědé špičky listů? Listy jsou krásné, jen skoro každý list má suchou špičku(většina jen posledních pár milimetrů) . Zálévám jednou týdně. Jednou týdně také listy rosím. Mám přidat zálivku, ubrat? Nebo je to normální?
Moc děkuji za odpovědi
Krásnej! Nemá moc malý květináč? Na jaře bych ho přesadila. Případně z ustřižených větviček rozpěstovala další.
Den před zalitím do květináče podle stěny píchněte špejli až dolů. Druhý den po vytažení bude jasné, zda je v té zemině voda. Rostlina nevypadá, že vadne žízní. Spíš naopak. Ono to na povrchu vypadá jako suchá půda, ale ve spodku květináče v kořenech se může držet voda. Zejména, když je květináč v tom bílém obalu. Aspoň u více rostlin při přelití hnědnou okraje listů. Taky hodně záleží, jak je suchý a teplý vzduch. Jestli je v chladu, pak se zalévá méně.
Je fakt, že to foto shora zkresluje. Pak se zdá květináč malý. Taky záleží, kolik té vody nalejete a jestli není ledová. Pokud bude strádat suchem, poznáte to na něm, že listy jakoby zmatní. To se pak musí rychle zalít.
Mám doma 3 potosy /Scindapsus aureus/. Jeden začal mít místy tmavší proužky na listech. /To ale není Váš případ./ Vyklopila jsem ho a zírala, jak moc má mokro v kořenech a hlavně byla cítit plíseň. Obrala jsem pár uhnilých kořínků a rostlinu vrátila zpět. Pak jsem ji déle nezalévala. Na radu z květinářství jsem ji pak zalila roztokem Previcur. 1ml na 1 l vody, a potosek se vyléčil. To jen, abyste byla informovanější do budoucna. Jinak dlouhé výhonky jsem si nastříhala do vázy.. V té dokážou žít léta! na poličce v kuchyni. Občas jim přileju Hydroponix. Vděčná pokojovka!
Jinak se do květináče před výsadbou připevní sloupek z novodurové trubky omotané pytlovinou /jako obvazem/ nebo lépe takovou netkanou dekorační páskou z kokosových vláken, a potos po tom šplhá. Aby nepadal, existují takové dvojjehly, drátky, kterými se zajistí na tom sloupku. Většinou ho lidi ale umisťují tak, že visí dolů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.