Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Údržba trávníku

Od: juelen odpovědí: 6 změna:
Zdravím,nezakladam si na úplně anglickém trávníku,ale chci mit takovej hezčí udržovanej.
Mam vysety trávník od jara prvním rokem,vertikutaci na jaře na něm ještě provádět nebudu,je pěkně zapojenej,hustej ale mohu alespoň s tim válcem vydratkovat ty perka nebo dratky misto valce s noži,to je šetrnější. Mohu se zeptat na postup prací na jaře? Rad bych to už věděl vertikutace( drátkování m) postřik bofixem selektivní, první seč a hnojivo jaká je ideální posloupnost? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nox®
hodnocení

1x

Myslím, že použít na jaře drátky bude v pohodě.

Osobně jsem nerad otrokem trávníku, tak péči nijak nepřeháním, ale aby to zas nebylo ošklivé. Jak se trávník vzpamatuje a oschne, tak bych to posekal, lehce vyčesal a za pár dní pohnojil startovacím hnojivem, případně dosel. Většinou se doporučuje tak březen/duben? Asi podle počasí, teploty, jak dostanu chuť se do toho pustit, tento rok jsem se do toho příliš nehrnul. Zkoušel jsem nějaké herbicidy, ale stejně to moc nepomohlo, tak vždy to nejhorší proberu ručmo a zbytek se většinou urovnal po hnojení a sekání. Nutno dodat, že trávník nemám nijak velký. Zkoušel jsem i vychvalovaný Travin, ale přišlo mi, že to nefunguje vůbec. Dále kupuji nějaké klasické hnojivo v Obi, stálo asi 250,- za 10kg a fungovalo úplně suprově. Dostal jsem to jako tip od souseda, který má trávník skoro výstavní a je s tím maximálně spokojený. To rozhodím tak jednou za měsíc a půl, případně jak se mi zdá, že růst začne slábnout. Příští rok mě asi bude čekat trochu údržby. Sice trávník mám třetím rokem, ale půda zde není příliš ideální a na některých místech to už na podzim byla slabota, takže nejspíš přidám aerifikaci vidlemi, písek a dosev, případně trochu nějakého substrátu. Jestli tam dělám chyby, netuším, ovšem trávník nevypadá přes léto vůbec špatně.

juelen
hodnocení

Přesně takovou základní peci to vidim i ja...ne prehnane litry chemie a veškery volný čas venovat jen trávníku,ale přesně at to vypadá,mohl by jste poradit značku hnojiva? Je to cererit?
nox®
Jaká to je značka netuším, ale dá se to snadno najít i na jejich eshopu, tuším klasik nebo pravý trávník, podobné kbelíky.
juelen
hodnocení

Aha, děkuju. Jinak travin je na h**** to mi reklo jiz nekolik peofi zahradníků marketing je na tom jediny dobry jinak velký špatný

jabraka*
hodnocení

0x

Likvidace prorostlých a ojedinělých plevelů je nejlepší použít individuálně,vatičkou,nebo štětečkem totální herbicid přímo na jeho list.Ještě lepší je dobrý "dloubák" a ručičky,trávník zjara oběhnout.

JABRAKA

juelen
hodnocení

Jistě ručně jsem cele leto likvidoval Ježatku na tu stejně bofix neúčinkuje ale už mam v trávě i nějaký jetel a jine druhy plevelu tady bude na místě celoplošna aplikace bofixu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]