Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stará zapařená mulčovací kůra

Od: doutnak® odpovědí: 7 změna:
Ahoj.Zbyla mi v pytli od jara nenačatá mulčovací kůra.. Chtěl jsem jí nasypat k tulipánům, respektive na záhon,ve kterém jsou cibule tulipánů.Kůra je ale plná hub a voní jak substrát na žampiony.Můžu jí nasypat na záhon?
Stará zapařená mulčovací kůra
Stará zapařená mulčovací kůra #2
Stará zapařená mulčovací kůra #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pro houbu to byly ideální podmínky - tmavé zapařené prostředí. Nebál bych se mulč na zahradu použít.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Tulipánům kůra v ničem nepomůže. Rozsypejte ji někam pod kyselomilné keře, nebo k růžím (hortenziím) jako kryt na zimu => a na jaře na kompost, nebo prostě rovnou na kompost. Jde-li vám o ty houby a podhoubí, to přes zimu vymrzne, nebo s jarem vyschne a v kompostu pěkně dozetlí. Ida

hodnocení

Já chtěl právě ty cibulky přikrýt, protože mi je chodí vyhrabávat ptáci a jiné zvířectvo..Myslel jsem, že udělám vrstvu,aby nezmrzly
mate59

Tulipány se na zimu sami zatáhnou do země,ptáci jim neublíží,ani je nežerou.Kůru klidně dejte kolem stromů,keřú a pod.

honzin*

jojo klidně to rozsypejte, kde můžete. Ale připravte se na to, že pak třeba jen budete furt nasratě chodit a pořád to dávat do pořádku. A sekání trávy bude pěkná chuťovka. Bohužel musím uznat, že efekt použití kůry nebo štěpky bylo hned po zhotovení úžasné. Ale to jsme nepočítali s tím, co dokážou kosáci, když potřebují nasytit svoje hladové potomstvo. Dokážou to odhodit klidně metr daleko a udělat díry, jak kdyby tam hrabal pes.

jabraka*
hodnocení

0x

Kůra by měla mít dlouhodobou desinfekční schopnost,tedy obsah huminových kyselin brání bakteriálnímu rozkladu hmoty.Výskyt plodnic různých houbiček není na závadu krycí funkci..

JABRAKA

liska5
hodnocení

0x

Právě, že je tam ta kůra, tak ji kosi vyhrabují, že v ní hledají potravu. Jak tam bude holá půda, tak je nic nebude lákat. Tyhle houby mi vyrostly v truhlících. měly by to být nějaké bedličky. No, nejedla bych to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]