Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je děje s mým olivovnikem?

Od: amyv odpovědí: 5 změna:
Dobrý den.
Mám olivovnik a poprvé to spolu musíme zvládnou před zimu. Docetla jsem se ,ze má rad na zimu teplotu okolo 10 stupňů, světlo a skoro žádnou zálivku. To mu ale úplně poskytnout nemohu. Prestehovala jsem ho dovnitř asi tak před měsícem a teď mu začali opadávat listy. Je možné, ze jsem ho trochu přelila.. Co teď pro něho mohu udělat? Určitě zalévat teď nebudu a pak uvidím. Nemáte ještě někdo jiný nápad?
Děkuji Vondrackova

Co je děje s mým olivovnikem?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Vyndejte květináč z futrálu a dejte na misku. Takto nemáte nad zálivkou kontrolu.

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Váš olivovník měl venku hodně světla, tedy všechny listy byly dobře osvětlené. Doma některé listy tolik světla nemají, tak opadají. Olivovníky snesou dost sucha, ale občas i přelití, nejsou žádné citlivky. Nyní nechte skoro úplně vyschnout zeminu, pak pořádně prolijte, nechte nasáknout, přebytečnou vodu vylijte. Olivovníkům se neudržuje stálé vlhko, ale střídá se déšť (zalití) a povyschnutí země. Snesou spíš sucho než mokro. Nemusí mít nutně přezimování v chladu, klidně nad radiátorem na okně, ale musí mít co nejvíce světla a zálivku úměrnou vysychání země. Přes zimu, kdy je méně světla, nehnojit, jinak bude víc narůstat a mít přírůstky slabé a neduživé. Moc dobře mu udělá každoroční letnění, ale s toulavým stínem bez slunečního úpalu. Ida

amyv
hodnocení

Mockrát děkuji za informace!

petr2000*
hodnocení

2x

Olivovník má rád spíše sucho, zvlášť teď v zimě ho moc nezalévejte, pokud můžete, presuňte na světlo a nechejte dostatečně vyschnout zeminu. Na jaře zase začne obrážet, v létě ho můžete na zahradu nebo balkon - na slunce, to mu svědčí. Na podzim snese i drobný mráz. A jak už psali přede mnou, raději mu dejte podmisku, ať máte kontrolu nad zalivkou, takhle ho člověk přelije a ani si nevšimne.

Petr

amyv
hodnocení

Mockrát děkuji! Budu se řídit vašemu radami.
Vondrackova

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]