Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dracaena - opadávání listů, proč?

Od: evanovakova odpovědí: 3 změna:
Měla jsem na dracaeně škůdce, kterého jsem ručně odstranila olejem jak psali na internetu, ale škůdce se vrátil. Dracaeně začly opadávát strašně listy a některé kmeny už jsou bez listů. Nevím co si s tím mám počít, jak jí pomoct a jestli nelistnaté kmeny odříznout. Děkuji za radu!
Dracaena - opadávání listů, proč?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Máte dracenu napadenou savými škůdci a kytka je oslabena, nedaří se jí. Fotka není dobrá, tak jen odhaduju, že to budou červci. Osprchujte teplou vodou, nechte oschnout a aplikujte postřik. Ida

liska5
hodnocení

0x

Možná je i přelitá. V tom bílém obalu nevidíte. Stačí píchnout ke kraji špejli a po čase ji vytáhnout. Často je t tak, že je povrch zeminy suchý, ale kořeny promáčené.

petr2000*
hodnocení

0x

Ta je něčím napadená, zřejmě nějakým savým škůdcem. Nejlépe si utrhnout list a zajít do květinářství.

Zřejmě to budou puklice nebo vlnatky (červci). Také mám s nimi bohužel bohaté zkušenosti.

Petr

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]