Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak stříhat černou malinu (boční obrost)?

Od: josefbubenik odpovědí: 6 změna:
Jak mám ostříhat černou malinu? Má dva asi 2,5 metrové výhony a každý několik bočních větví. U ostružiny boční obrost stříhám na 4 až 5 oček.
Mám to udělat taky tak? A kdy?
Děkuji za radu.
S pozdravem Josef Bubeník

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Ať to tu nestojí bez odpovědi, dám svoji zkušenost. Asi je to ostružinomalina nebo malinoostružina. Byla jsem před lety u známých, kteří mají kolem ohniště oblouk z těchto ostružin na pevné kovové osnově, a neviděla jsem na nich, že by je stříhali. Ani na těch bočních větvičkách. Jako popínavky je komplet proplétali, aby měli hustou zástěnu. Možná je po nějakých letech seřízli k omlazení, nevím. Tehdy se mi ten nápad líbil, tak jsem si to prohlížela víc. Asi bych se ptala na adresách zahradnictví, co je prodávají.

liska5

Josef Bubeník byl můj asák na atletiku. Správnej chlap!

U malin je problém že plodí druhým rokem na loňském dřevě a pak už plodnost klesá takže je potřeba je stříhat. Kdo si ale ostříhá roční výhony je bez úrody.
liska5

Já zas odplozené a špatné u malin odstraňovala u země a nechávala jen kvalitní nově vyrostlé a ty jsem ještě zakracovala, ubrala jsem špici. Ostružiny to budou mít třeba jinak. Vlastně nevíme, čemu říká černá malina. Já měla i bílé.

Najdi si třeba odrůdu Polka. Brácha ji moc chválí. Dokonce mě tahal v Těšíně křížem krážem po tržnici když sháněl nějaký její nový kultivar aby ho pak táhnul vlakem domů přes půl republiky.
liska5

Dík. Už jsem si to našla. Maliník- Heban- Černá Polka. Krása!

Pak by se snad postupovalo, jako u malin./?/ To jsem popsala. Odplozené pryč celé prýty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]