Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vánoční kaktus - nekvete

Od: astik odpovědí: 13 změna:
Kvete vám vánoční kaktus v paneláku? Návody pro jeho kvetení jsou v paneláku nesplnitelné. Chlad... Mně nekvete vůbec :(

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Panelák a teplo nebude ten důvod, kvete mi v rodiném domku v teple v obýváku a ten druhý na chodbě v chladu a celkem v šeru. Zkuste mu pořádně vynadat, že nekvete, me to pomohlo u pokojového ibišku.

astik
hodnocení

OK. Tak já ho seřvu *smich* *smich* *smich*

Je to samozřejmě nesmysl, ale měl jsem obrovský chřadnoucí kroton. Kdykoliv jsem mu oznámil, že ho vyhodím, vyrazil nové výhony. Takhle jsme spolu komunikovali několik let, než jsem ho definitivně zlikvidoval. *smich*

No a někdy pomůže i pochvala: "Jsi tady nejkrásnější rostlina, ukaž mi, prosím, okraje okrajů tvých nádherných květů".;)

hodnocení

2x

Mé přítelkyni kvetou v paneláku běžně. Má je nad topením na parapetu okna. Žádnou zvláštní péči jim neposkytuje (spíš naopak). Já bydlím ve starém cihláku a kaktusy mám 2. Jeden (na polici nad WAW) kvete každý rok, druhý za posledních 5 let kvetl jednou.

hodnocení

2x

Málo vody- teda skoro vůbec, a zkuste výhonky opřít o studené okno ;)

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Vánoční kaktusy kvetou až jako starší rostliny. A pak rok od roku víc. Nemusejí mít nutně období velkého chladu, stačí jim ta chvíle na přelomu léta a podzimu, než se začne topit. Když je koupíte kvetoucí, znamená to, že je ke kvetení "přemluvili" jako mladé zahradníci pomocí svého umu. Takže vyčkat a dopřávat od května do podzimu letnění s přihnojováním. A pozor, není to kaktus, ale sukulent, takže nezacházet jako s kaktusy. Ida

pckop1

Ano pozor. Je to kaktus a není to sukulent.

Je to kaktus, ale listový. S listovými kaktusy se zachází jinak než s těmi ostatními.

hodnocení

2x

Já jsem vánoční kaktusy teprve nedávno přinesla domů ze dvora. Už kvetou, tak proto. :-D Pokud nemáte balkon, možná by je šlo pěstovat v truhlíku oknem (kromě zimního období, pochopitelně)?

doplněno 16.11.21 20:06:

*za oknem

liska5
hodnocení

1x

Dostala jsem takový, který zatím nikdy nekvetl. V jednom časopise psala paní, že ho zalévala dva měsíce silným vychladlým černým čajem - a rozkvetl. Tak jsem to zkusila, a fakt. Nasadil spoustu poupat. Ale Vánoce jsem prošvihla. Zářil až v lednu.

petr2000*
hodnocení

1x

Já mám vánoční kaktusy v létě venku a v zimě dávám domů a vždy kvetou. Některé mám doma a ty tedy nasazují poupata až později, někdy teď. Také je důležité, jaký druh máte. Vyšlechtěné hybridy kvetou dříve, právé druhy až později. Pokud ho máte v paneláku, tak nejlépe ho mít celoročně na nepřímém slunci, zalévat tak jednou týdně. A nejlépe ho mít někde v ložnici, kde je alespoň trochu chladněji.

Petr

hodnocení

0x
No babička i máti mají obrovské vánoční kaktusy - v paneláku a vždy krásně osypané květy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]