Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postřik na nektarinku v listopadu?

Od: witch* odpovědí: 8 změna:
Ahoj. Četla jsem, že je čas na první postřik proti kadeřavosti broskvoní. Čím stříkáte a opravdu už teď? Jestě bych se ráda zeptala, kdy a čím proti spále. Předpokládám správně, že to mohu aplikovat i na nektarinku? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Moniliová spála je houbová choroba takže na ní zabírají stejné přípravky jako na kadeřavost. Stříkat teď na zimu nemá moc smysl. Houby stejně přezimují takže je lepší počkat na předjaří když se pupeny začínají budit. V takzvané fázi myšího ouška. A v té době postřik několikrát opakovat. Jestli se chcete vyhnout chemii můžu doporučit Polyversum. Je to houba která žere jiné houby. Používám to i tam, kde se jarní postřik prošvihnul a je potřeba alespoň snížit poškození stromu. I když už kadeřavost nezastaví alespoň oslabí rozvoj hub ve tkáních. Tam fungicidy a měďnaté prostředky už nezabírají protože neproniknou do tkání.
Na zimu se stříkal OleoEkalux ale ten už je myslím zakázaný.

witch*
hodnocení

Děkuji mnohokrát za Vaši obsáhlou odpověd. Sice jsem již akčně koupila postřik, protože mi tu nikdo neodpověděl, ale spíš přistoupím na Polyversum. Již jsem o té houbě také četla.
Co se týče dostupnosti věcí, které fungovaly a najednou na trhu nejsou se ani rozepisovat nebudu. Zvedá mě to ze židle.
hg

Já bych ji klidně teď postříkal, ředa názorů je, že to smysl má.

witch*
hodnocení

O tom jsem právě četla, že postřik v listopadu určitě ano. Ale bojím se zkrátka no. Abych jí víc nezdecimovala než pomohla.
hg

Určitě neuškodíte, akorát to chce aby nemrzlo, ideálně od 9 do 15 hod.

witch*
hodnocení

I Vám mnohokrát děkuji za odpověď. :)

jarkaz*
hodnocení

0x

Opravdu se doporučují dva postřiky - jeden podzimní a druhý před rašením - když strom nemá listy.nesouhlasím s tím , že je to totožný postřik s monilózou -. tím se naopak stříká v květu. Oba dva považuji za zásadní, protože tyto choroby dokáží zejména mladý stromek zdecimovat.

witch*
hodnocení

Teď se budu soustředit na kadeřavost. Na spálu až když nastane ta pravá chvíle. Tedy v tom květnu. Děkuji Vám za odpoveď. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]