Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím povolit šroub u nůžek na růže

Od: jarek111® odpovědí: 7 změna:

Mohl by mi někdo poradit, jak a čím mám povolit šroub u zlomených nůžek na růže? Chci je opravit ( udělat ze dvou jedny, ale nevím jak povolit šrob. Přikládám foto detailu nůžek. Děkuji za rady.

Čím povolit šroub u nůžek na růže
Čím povolit šroub u nůžek na růže #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Malé kleštičky, mírně rozevřít a použít jako šroubovák. Ale takové asi nemáš. Nebo na to mám šroubovák s vypilovaným žlábkem. Dá se použít jak na šroub s normální drážkou, tak na toto.

farm

Špičaté kleště má skoro každý, ne?

landsmann.cz/...

conrad.cz/...

hodnocení

0x

Také jsem kdysi řešil stejný problém, ale potřeboval jsem naopak ten spec. šroub trochu utáhnout. Kazit velký šroubovák na nástroj se mně nechtělo, tak jsem to upnul do svěráku a pak jsem tomu domluvil poklepy kladívkem přes úhlový šroubovák /lze použít i jinou vhodnou tyčku/ do drážky matky. Při povolování možná bude problém, protože na vašem obrázku a i na těch mých nůžkách se zdá, že konec závitu je trochu rozklepaný, aby se to nepovolovalo. Tak to jednoduše napravíte pilníkem, nebo rozbruškou.

kami123
hodnocení

0x

Zkušený kutil si s tím poradí. Na někoho takového bych zkusil zazvonit.

Mě jako první napadla nějaká mince a ty kleštičky.

Pokud to není moc dorvané tak by mohlo jít dvěma vydličkama.

vlsta2*
hodnocení

0x

co vyfotit druhou stranu nůžek, možná pomůže. U levnějších nůžek se používalo z jedné strany šroub z druhé matka a konec šroubu se rozklepal. Takové nůžky na jedno použití, aneb.. pomuž si sám.

hodnocení

0x
Případně co největší bit elglobal.cz/...

hodnocení

Děkuji všem za rady. Zkusil jsem to podle jaka123 a šlo to hladce. Špičatýma kleštičkama a bylo to hned. Díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]