Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dracena chřadne?

Od: ajka5® odpovědí: 8 změna:

Draceny v květináči v bytě, 35, 70 a 110 cm. Postupně žloutnou a opadávají listy. Víte proč a co s tím dělat? Děkuji!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etien
hodnocení

3x

Podle mě jsou ty Draceny přelité. Draceny mají rády občas relativně bohatou zálivku, ale voda musí rychle odtéci. Nesnášejí stát ve vlhku. A tím občas myslím fakt jen občas. Substrát musí mezi zaléváním být zcela suchý i třeba několik dní. Draceně to neublíží.V létě zalít jednou za 10 -14 dní, a v zimě i třeba jen 1x za 3 týdny. Jinak v létě pozor na přímé slunce za oknem nebo na balkóně. Může ji spálit. No a rosení si myslím, že u Dracen není potřeba.

hodnocení

2x

Málo indicií.
Na jakých místech je máte postavené, jak často zaléváte, jak rosíte, jakou mají zeminu...? *nevi*

hodnocení

Zemina je běžný substrát pro pokojovky, na jaře obměňovaný. Zalévám když je půda vyschlá, nepřelévám. Rosím. Co se týká umístění, mají zcela rozdílné podmínky, největší a nejmenší jsou na parapetu okna od rána až do 12 hodin na plném slunci, ta prostřední je mimo slunce na druhé straně místnosti a místnost je světlá. Možná moc světla?

05.11.21 12:24
Bingó *palec*
liska5

Zdání někdy klame. Povrch půdy suchý a v hloubce stojí voda. Zkuste bokem do květináče píchnout špejli, jak mokrá bude za nějakou dobu, až ji vytáhnete.

witch*
Moc světla? Mám draceny na jihozápadních oknech, kam v létě pere slunce tak, že kromě dracen a benjamínů to jiné kytky nedaj. Spíš bych se přikláněla k Lišce5, že si myslíte, že moc nepřeléváte, ale přeléváte. I když si myslíte, že ne. Taky jsem si to myslela, dokud jsem je nepřesazovala. Ještě bych mrkla do substrátu nebo na draceny, zda tam nejsou nějací škůdci.

hodnocení

1x

Netrap se s ní. Rozstříhej ji na cca 20cm klacíky a dej do vody. Zvláště pak ten zelený vršek. Pustí kořínky a založíš nové rostliny. Pařízek nevyhazuj, určite ještě obrazí.

petr2000*
hodnocení

1x

Jestli žloutnou listy, tak jsou přelité. Pokud je substrát hodně vlhký, tak ho celý vyměňte a přesaďte do nové zeminy a trochu zalít. Petr

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]