Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fukar na listí?

Od: zavinac® odpovědí: 13 změna:

Zdravím,,,,,,,,,máte někdo aku fukar na listí?Je dost silný?Ale ne nějaký zas moc předražený.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Fukar - elektrický na 230 V, 2800W - používám řadu let. Nejen jako fukar, i jako vysavač. Vysavač listí (nejlépe suché) zároveň poseká na drobné části, lépe se v kompostu smíchají a zetlí.
Fukar je dobrý na "vyhnání" listí třeba z rybízu, malin a dalších keřů; teda z míst, odkud to s hráběmi moc dobře nejde. Na volném prostranství, na trávníku, používám radši ty drátěné vějířovité "švédské" hrábě, dobře kopírují terén. A jsou tiché! Ale na hladké ploše je fukar k nezaplacení.
Ten fukar je dobrý také na rychlé odstranění kapek vody a osušení skel a karoserie auta po umytí. Dobrá jelenice je sice tišší, ale zase pomalejší...

Já také používal fukar pro vyfoukání sněhu z balkonu. Nebyl zastřešený a už nebyla ve 100% kondici ochrana proti zatékání vody a tak jsem napadnutý sníh sfouknul dolů a naprosto perfektní.

hodnocení

2x

Aku nevydrzi dlho + aku su drahe + casom odidu. Kupte si benzinovy.

Priklad : mam 18V kmitaciu pilku. Odrezem tak 2 metre 38mm hrubej drevotriesky a 5 Ah aku klesne z 3 ciarok (plna) na jednu.

hodnocení

2x

Mám fukar na 230V. Ačkoliv jsem příznivcem akunářadí tak zde bych se trochu bál příkonové náročnosti. Ten můj má 3000 nebo 3100 Wattů což je na baterie poměrně dost.

makk
hodnocení

2x

S aku zahradním nářadím nemám zkušenost a asi ji ani nechci mít. To zas někdo něco proloboval pod rouškou ekologie.

juelen
hodnocení

2x
To ja mam benzinovy fukar hecht a nemůžu si jej vynachválit. Mam všude záhony zamulcovane drobnym kacirkem nemusim to vysbiravat to bych se z toho asi ošplouchnul ale krasne vyfoukam z kacirku na travnik a zde shrabu a super

fuk
hodnocení

1x

Co takhle smeták / hrábě a lopata? Jsou podstatně levnější a efektivnější (odfouknuté listí není odstraněné listí).

hodnocení

Až budete mít problém se zdravím ,tak si koupíte fukar...asi tak. Fukary mají také pytel na listí,,čili není třeba to-co píšete.

04.11.21 16:35
hodnocení

Fukar na listí?
hodnocení

To je benzínový ,,tak o něm uvažuji za 2 990kč lze koupit benzin namíchaný s olejem ,,je to dvoutakt,tak mi bylo řečeno

hodnocení

Ano,,přesně- ten fukar potřebuji na ten rybíz a jiné opadavé keře a různé špatně přístupné plochy.Ty hrábě mám,ale moc hrabat nemůžu.díky

Nemám s tím zkušenost, ale myslím si, že fukar je na nic. Tedy pokud listí odfoukne o kus dál. Co bylo pod rybízem, bude teď pod tújí. V horším případě u sousedů. Takže pokud to listí skutečně neodstraní, nevysává, ale odfoukne o kus dál, mi připadá k ničemu.

Viděla jsem u jedněch lidí VYSAVAČ NA LISTÍ. To už byl dobrý pomocníček. Listí vtáhl a napěchoval do velkého černého pytle, takže po něm zahrada zbyla čistá. Ten by Vám pomohl určitě daleko víc, než jenom listí přefukovat z kouta do kouta. Jaga.

Našla jsem si na netu nabídku. Ano, jsou tam jak foukače listí, tak i vysavače. Byla bych pro vysavač, pokud jste marod. Já nedám dopustit na své vějířové hrábě. :)

hodnocení

Pokud listí nafoukám na jednu stranu je to super,,dá se regulovat foukání,,,,slabší a silnější.Pak to vy\saju tím fukarem,který

to taky dělá...má to více funkcí.Již jsem s tím dávněji pracovala a je to super,,jen byl na elektriku.S tím novým to jde také.Mám již listí uklizeno.Jak jsem psala,mezi keři je to hrabání nemožné.Ty hrábě mají široký záběr,,ale já raději fukar.Vnuk byl nadšený --zkoušel to poprvé.,,myslím tím fukarem,,,ale já mám také ten pytel i to drtí .Pytel vysypu a je uklizeno.

Zkusíte fukar a nic jného nechcete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]