Nejste přihlášen/a.
zdravím, dřevo z hrušně je jakoby ceněné, patří do tvrdého? je dobré na uzení nebo ho normlně spálit v krbu?
teta se chtěla zbavit cca 100let hrušky, nechala se pokácet, tak cca 2metry možná z něj bude. Jenže uďák nemám, máme jen na chalupě krbové kamna, není to škoda spálit, nebo raději prodat nějakému "uďákovi"? kolik se tak ohybuje cena za hrušku?
Nepřemýšlejte o tom, nemáte udírnu a myslím, že nemáte ani maso. Z vlastních zkušeností vím, že na uzení bývala vždycky nejlepší švestka. Jak někde u cesty v okolí nějaká uschla, už jsme pro ni jeli. Udírna byla, čuník v chlívku taky. Dneska je to už všechno pryč.
Z hrušky by bývaly byly dobré fošny, prkna, pokud je vnitřek zdravý. Roste pomalu, má houževnaté, pevné dřevo. Když jste to ale už naporcoval, nezbývá Vám, než to opravdu spálit v kamnech. Jaga.
my za nejlepší dřevo k uzení považovali třešeň - ale starou a min. 3 roky suchou... i když tedy ta naše zásoba byla i 15 let stará ke konci...
Stran té hrušky - je to opravdu strašná škoda - fošny mají dlouhou životnost a takový hruškový stůl, no to by byla paráda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.