Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit střechu na polykarbonátovém skleníku?

Od: lenulakr® odpovědí: 3 změna:

Už vloni jsem to tady řešila,ale letos po těch větrech to bude opravdu důležité. Po kroupách mi zůstaly na střeše malé dírky, naštěstí jen ve vrchní vrstvě, ale letos se mi zdá,že se desky po délce prohýbají,jakoby lámou. Myslíte, že by bylo možné,abychom nemuseli skleník rozebírat,koupit polykarbonátové desky o rozměru původních desek a na ty stávající je přilepit? Všechny,desky,kdybychom chtěli některou vyměnit, jsou zasunuté do konstrukce, tak bez rozebrání celého skleníku to nevidím, jako reálné. Jedná se o skleník Skleník GARDEN 6000 lux. A jaké lepidlo byste případně použili? A jak utěsnit hlavně horní okraj, aby mezi desky nezatékala voda? Moc děkuji za radu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Polykarbonát, zvláště ten tenký, by se měl dát prohnout do oblouku, podle podélných přepážek.
Na délku skleníku 3,15 m je 6 tabulí, šířka jedné vychází tak do 50 cm.
Já bych zkusil zespoda na tabuli přiložit do středu po délce prkno nebo hranolek, na rozložení síly po celé délce, a zatlačit směrem nahoru, prohnout PK do oblouku. Tím se o pár mm zkrátí jeho šířka, a zároveň uvolní nečistoty mezi PK a drážkou. Zkusit vícekrát prohnout. Potom tu prohnutou tabulí zkusit tahat ven z drážek.
Chce to aspoň dva lidi. A při tahání udržet jen mírný oblouk, při velkém oblouku by PK drhnul o hrany drážky.
Prázdné drážky vyčistit štětcem, nebo kartáčem, případné i vodou. Zrovna tak kraje PK.
Při nasouvání PK zase trochu prohnout. Případně zkusit drážky namočit nebo namastit. Kdo maže, ten jede...
Další možnost: z jedné podélné strany ostrým nožem odříznout jednu komůrku. Tabule bude užší, lépe půjde dovnitř, nebude se "štorcovat".

hodnocení

2x
Hlavně, že v inzerci či reklamě prodejci a výrobci píší o nerozbitnosti!
Dvojstěnný 4 mm polykarbonát zasunutý v drážkách. Pokud není moc na těsno, zkusit ho vytáhnout (co nejde silou, jde ještě větší silou) a otočit stranou s ÚV filtrem dolů. Ta není děravá.
Je pravda, že tak dozraje dříve, ale stejně už mu kroupy pomohly... Pár let ještě přežije.
Lepidlo musí poradit jiní rádci.
Horní hrany na určitou šířku zakrýt korýtkem...
hodnocení

Když mi ho kroupy poškodily, tak jsem psala a volala prodejci, že na to se reklamace nevztahuje. Jinak desky jsou hodně natěsno, špatně se tam i zasunovaly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]