Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Může mi, prosím, někdo poradit, jaká rostlina je na fotce? Koupila jsem si ji dneska na benzince za 50 korun, obsluha bohužel věděla jen to, že se jedná o trvalku (prý to mají napsané na dodáku.) Keřík je vysoký cca 15cm, vzhledem mi připomíná levanduli, ale ani náznakem nevoní. Ráda bych ji zakomponovala do truhlíku za okno, ale nevím, jestli je odolná proti mrazu. Děkuji za odpovědi.
Děkuji, to bude ono. Vyzkoušela jsem radu, kterou píše @lenulakr, opravdu, po rozemnutí je cítit magi
Pokud, když přivoníte ke snítce, můžete ji trochu promnout, ucítíte zvláštní vůni, něco jako magi, potom to je smil italský. Přidává se do jídla - hlavně do polévek,česky, je známý hlavně jako magi, někdy také jaké kari. Je to trvalka, na zimu ji úplně neseřezávám, měla by vydržet, ale já rostlinu trochu zakryju chvojím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.