Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je tato trvalka mrazuvzdorná?

Od: artusa odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Může mi, prosím, někdo poradit, jaká rostlina je na fotce? Koupila jsem si ji dneska na benzince za 50 korun, obsluha bohužel věděla jen to, že se jedná o trvalku (prý to mají napsané na dodáku:).) Keřík je vysoký cca 15cm, vzhledem mi připomíná levanduli, ale ani náznakem nevoní. Ráda bych ji zakomponovala do truhlíku za okno, ale nevím, jestli je odolná proti mrazu. Děkuji za odpovědi.

Je tato trvalka mrazuvzdorná?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

7x

Není to smil italský? - Helichrysum thianschanicum)

Je tato trvalka mrazuvzdorná? #2
artusa
hodnocení

Děkuji, to bude ono. Vyzkoušela jsem radu, kterou píše @lenulakr, opravdu, po rozemnutí je cítit magi

hodnocení

3x

Pokud, když přivoníte ke snítce, můžete ji trochu promnout, ucítíte zvláštní vůni, něco jako magi, potom to je smil italský. Přidává se do jídla - hlavně do polévek,česky, je známý hlavně jako magi, někdy také jaké kari. Je to trvalka, na zimu ji úplně neseřezávám, měla by vydržet, ale já rostlinu trochu zakryju chvojím.

artusa
hodnocení

liska5
hodnocení

0x

A není to rozmarýn? Ten ale taky voní. Pokud ano, tak silnější mrazy nepřežije a nemá rád přelití.

liska5

Jestli je to smil italský, tak klidně do zimního truhlíku. Jen přemokření mu škodí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]