Nejste přihlášen/a.
Přátelé poraďte jak zlikvidovat vrbu, soused pokácel vrbu, že ohrožovala náš dům, ale z pařezu zase je dnes vzrostlí strom. A soused zase neudržuje svou nemovitost.
Vrbu uříznout a na čerstvý řez dát Roundup nebo Garlon v 50% koncentraci. Teď je vhodná doba, strom stahuje živiny do kořenů. Strom je ale souseda, aby nebyl problém.
Jabrako, jestli o tom nic nevíte, nereagujte nebo si už konečně něco o tom přečtěte.
Vemte souseda k sobě, ukažte mu jak větve ve větru odírají fasadu a on ji jistě pokácí jako to už jednou udělal.
Není nad dobré souseddské vztahy.
Ale pokud jste mu třeba jen naznačil, že tu jeho píp...píp...píp...píp... vrbu zničíte tak na to čeká aby vás dal k soudu.
Pomohla by fotka k objektivní posouzení.
Jestli si soused udržuje nemovitost vám může být asi jedno. Řeč je předpokládám o vrbě. Vrba ohrožuje váš dům - vy bydlíte v psí boudě? Jinak si nedovedu představit, jak vrba může ohrožovat dům...
Co by nemohla. Ona není vrba, jako vrba. Mám jednu takovou (v současnosti přes 10 m vysokou) u chaty a protože je dost vykotlaná a při větším větru by mohl být problém, nechal jsem jí před 10 lety zkrátit na polovičku. Kdyby padla na chatu, z chaty by toho moc nezbylo. Dneska už by to potřebovala znova.
Na parcele jsem měl nějaký druh slivoně,s velmi nekvalitním ovocem.Porazil jsem ji,zůstal pařez asi 40 cm průměr.snažil jsem se řezat co nejníž,okopali jsme kmen 10 cm do hloubky.Po srovnání plochy trávník je stále pod úrovní pařezu.Z kořenů neustále vyrůstaly aplégry,sekání trávníku je po nějaké době zlikvidovalo.Pařez jsem rozvrtal do 5 cm hloubky,odehgnívá strašně pomalu.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.