Nejste přihlášen/a.
Zdravím. V truhlíku je pěstovat lze, ale daří se jim tam špatně. Nemají rády, když se jim přehřívají kořeny, ale zároveň vyžadují přímý sluneční osvit. Zem musí být hodně kamenitá a chudá na živiny. Po několika letech lze brzy zjara 1x přihnojit velmi slabým roztokem hnojiva s Ca. Jsou potřeba odtokové otvory, u dna nesmí stát voda. Nutně potřebuje Ca v půdě. Chcete-li vyzkoušet, pak až na jaře a dejte do truhlíku hodně větších kamenů, které pak prosypte kamennou drtí s přídavkem písku a humusu. A nezapomeňte na poctivou drenáž. Netřesky snesou spíš sucho, než příliš vlhkosti => pak uhnívají. Ida
mám opačnou zkušenost než @idanova
kupoval jsem substráty pro kaktusy a sukulenty, kaktusy žily, ale tolik nekvetli (píšu měkké i u stromů, pokládám je za živé)
Při nasázení do substátu pro pokojovky se jim daří lépe, více kvetou, rostou. Ale nesmí se přemokřovat
Má netřesky v keramických nádobách celoročně na dvoře. Nedavno jsem vyslechla na trhu u stánku s rostlinami, že je dobré na podzim, než začnou mrazíky, netřesky zalévat. Jinak ne, ale před zimou ano. Od té doby, co to praktikuji, se jim daří lépe. Na balkoně takový truhlík hodně promrzne, hodila bych možná na to trochu chvojí.
Délá se to na jaře v létě, ale více skalniček vč. netřesků, zvládne přežít, i když je tam zasadíte teď. Bacha jen na ptáky, ty nejvíc teď na podzim hledají, a dovedou vám truhlík rozmetat. Asi bych to přikryla síťkou, než to zakoření.
Jednou se kosáci vyřádili, po celém dvoře ležely netřesky a hlína, zabila bych je. Od té doby dávám do mísy vedle rostlin také na hlínu větší kačírek a mám pokoj.
Netřesky mám ráda od dětství, dostávala jsem mláďátka od kamarádky, všelijaké druhy, malé, velké, také i pavučinkové.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.