Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Netřesky

Od: jarmilla odpovědí: 13 změna:
Dobrý den.
Chtěla bych poprosit o radu a doporučení od Vás zkušenějších.
Je možné nasadit do truhlíků na balkón netřesky neboli rostliny co se dávají na skalky?
Pokud ano, zajímá mne zda je mohu nasadit teď na podzim a zda máte již být celoročně v truhlíku.
Děkuji za odpovědi.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. V truhlíku je pěstovat lze, ale daří se jim tam špatně. Nemají rády, když se jim přehřívají kořeny, ale zároveň vyžadují přímý sluneční osvit. Zem musí být hodně kamenitá a chudá na živiny. Po několika letech lze brzy zjara 1x přihnojit velmi slabým roztokem hnojiva s Ca. Jsou potřeba odtokové otvory, u dna nesmí stát voda. Nutně potřebuje Ca v půdě. Chcete-li vyzkoušet, pak až na jaře a dejte do truhlíku hodně větších kamenů, které pak prosypte kamennou drtí s přídavkem písku a humusu. A nezapomeňte na poctivou drenáž. Netřesky snesou spíš sucho, než příliš vlhkosti => pak uhnívají. Ida

jarmilla
hodnocení

Moc Vám děkuji za Vaši odpověď, která mi pomohla.

hodnocení

2x

mám opačnou zkušenost než @idanova

kupoval jsem substráty pro kaktusy a sukulenty, kaktusy žily, ale tolik nekvetli (píšu měkké i u stromů, pokládám je za živé)

Při nasázení do substátu pro pokojovky se jim daří lépe, více kvetou, rostou. Ale nesmí se přemokřovat

hodnocení

2x

Má netřesky v keramických nádobách celoročně na dvoře. Nedavno jsem vyslechla na trhu u stánku s rostlinami, že je dobré na podzim, než začnou mrazíky, netřesky zalévat. Jinak ne, ale před zimou ano. Od té doby, co to praktikuji, se jim daří lépe. Na balkoně takový truhlík hodně promrzne, hodila bych možná na to trochu chvojí.

jarmilla
hodnocení

Děkuji za odpověď.
A kdybych chtěla koupit teď na podzim a nasadit do truhlíků tak je to možné?
Nebo raději čekat na jaro?

hodnocení

1x

Máme netřesky v truhlíku na hřbitově, sto km od baráku, takže tam jezdíme tak 4x za rok. Nikdo je nezalévá, nehnojí a jsou pěkné už pět let. Vyberte si, jestli z jejich pěstování dělat vědu nebo ne.

jabraka*
hodnocení

0x

netřesky i jiné sukulenty máme na zelené střeše.Dobře snášejí nepřízně počasí.Doplněny kvetoucími trvalkami tvoří výtečný pokryv .zatím jen technické budovy

liska5
hodnocení

0x

Netřesky na balkoně. Takhle to začalo. A ze tří mrňavých netřesků jsou za pár let tři bochánky s mrňaty na rozdávání

Netřesky
liska5

Délá se to na jaře v létě, ale více skalniček vč. netřesků, zvládne přežít, i když je tam zasadíte teď. Bacha jen na ptáky, ty nejvíc teď na podzim hledají, a dovedou vám truhlík rozmetat. Asi bych to přikryla síťkou, než to zakoření.

Jednou se kosáci vyřádili, po celém dvoře ležely netřesky a hlína, zabila bych je. Od té doby dávám do mísy vedle rostlin také na hlínu větší kačírek a mám pokoj.*ee*

hodnocení

0x
Mám je už několik let na balkóně v nižším kulatém kameninovem květináči a mezi nimi hezke kaminky,

Netřesky mám ráda od dětství, dostávala jsem mláďátka od kamarádky, všelijaké druhy, malé, velké, také i pavučinkové.:)

farm
hodnocení

0x

Slunce *slunce**slunce**slunce*a pak se daří netřeskům. Mám je mezi okny, červené v truhlíku šly také, trochu hůř. Pěstovat jako skalničku, v kameníčkách. Od oteplování v truhlíku skalničky převážně - tedy teď nakvétá žlutá chryzantéma. Nová kytka nevím zda ještě zakoření.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]