Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkroucené listy avokáda

Od: ks odpovědí: 6 změna:
Zdravím, na jaře se mi povedlo naklíčit pecku avokada ve vodě, ovšem už první listy byly zkroucené. Přesadila jsem tedy pecku do substrátu na pokojové rostliny, pohnojila a listy ustřihla, ovšem opět rostou zkroucené. Nevíte co by to mohlo způsobovat? Snažím se ho zalivat pravidelně, světla má také dost.
Děkuji

Zkroucené listy avokáda
Zkroucené listy avokáda #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

To bude tím, že jste ji pohnojila. Po přesazování se nehnojí. Rostlina se musí nejdříve spojit s novou půdou, což trvá celé týdny. Už jen v tom novém koupeném substrátu je výživy dost. Je to strom, co nejdřív žije z pecky a pak si umí vzít i z chudší půdy, co potřebuje. Po přesazení světlo, teplo a úměrně vláhy, to stačí.

abc

Hnojením to není, mám to stejné a nehnojil jsem. více info viz. můj příspěvek níže.

liska5

I to je možné. I když jsem vypěstovala více avokád, žádné mi tohle neudělalo.

Víckrát se tu objevily dotazy na problémy s avokádem. Pořád je třeba mít na mysli, že to je strom a né pokojovka. A jednoho dne nastane problém největší, kam s ním, a zda v tom vestibulu, kam jsme ho odvezli, přežije jiné teplotní a světelné podmínky i liknavou péči.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. A nemáte příliš tvrdou vodu? Zaléváte vlažnou a dešťovou? Avokádo potřebuje spíš kyselou zem, nesnáší příliš Ca. Tedy mu vyhovuje zem pro muškáty. Substrát nepřelévat, ale udržovat jen mírně vlhký. Mladé rostliny nemají rády studený průvan a přímé slunko. Ida

abc
hodnocení

0x

Mám úplně to stejné. Listy se mi kroutí už od začátku. Ve stejnou dobu mi z jiné pecky vylezlo druhé avokádo a to je naprosto v pořádku a to jsou obě ve stejném substrátu, na stejném místě, a zalíváno stejnou vodou.

Možná nějaká genetická porucha?

ABC

tm
hodnocení

0x

Ty listy jsou evidentně povadlé. Jakmile chvíli nezalévám, listy takto povadnou a pak uschnou (nežloutnou, prostě uschnou zelené na prach).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]