Zdravím, na jaře se mi povedlo naklíčit pecku avokada ve vodě, ovšem už první listy byly zkroucené. Přesadila jsem tedy pecku do substrátu na pokojové rostliny, pohnojila a listy ustřihla, ovšem opět rostou zkroucené. Nevíte co by to mohlo způsobovat? Snažím se ho zalivat pravidelně, světla má také dost. Děkuji
To bude tím, že jste ji pohnojila. Po přesazování se nehnojí. Rostlina se musí nejdříve spojit s novou půdou, což trvá celé týdny. Už jen v tom novém koupeném substrátu je výživy dost. Je to strom, co nejdřív žije z pecky a pak si umí vzít i z chudší půdy, co potřebuje. Po přesazení světlo, teplo a úměrně vláhy, to stačí.
abc
Hnojením to není, mám to stejné a nehnojil jsem. více info viz. můj příspěvek níže.
liska5
I to je možné. I když jsem vypěstovala více avokád, žádné mi tohle neudělalo.
Víckrát se tu objevily dotazy na problémy s avokádem. Pořád je třeba mít na mysli, že to je strom a né pokojovka. A jednoho dne nastane problém největší, kam s ním, a zda v tom vestibulu, kam jsme ho odvezli, přežije jiné teplotní a světelné podmínky i liknavou péči.
Zdravím. A nemáte příliš tvrdou vodu? Zaléváte vlažnou a dešťovou? Avokádo potřebuje spíš kyselou zem, nesnáší příliš Ca. Tedy mu vyhovuje zem pro muškáty. Substrát nepřelévat, ale udržovat jen mírně vlhký. Mladé rostliny nemají rády studený průvan a přímé slunko. Ida
Mám úplně to stejné. Listy se mi kroutí už od začátku. Ve stejnou dobu mi z jiné pecky vylezlo druhé avokádo a to je naprosto v pořádku a to jsou obě ve stejném substrátu, na stejném místě, a zalíváno stejnou vodou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.