Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Turecká liska letos nemá oříšky

Od: pavelh® odpovědí: 2 změna:

Před činžákem máme tureckou lisku-veliký strom do 3 patra před 2 leta jsem pracně vyloupal cca 2 kg oříšků, vloni už jen 20 dkg a letos nemá ani jeden oříšek čím to asi je?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vedvoře mezi domy máme javory, lípy a také 3 turecké lísky. Vloni jich bylo stašně moc. Spousta kavek posedávala kolem silnice a zobaly to, co přejelo auto. Letos ani nekvetly a ani oříšky nejsou. Nejsou ani na keřích lísek, kde jsme vloni sesbírali hodně.

hodnocení

0x
Já jsem letos v Praze objevila krátkou alej z tureckých lísek. Letos byly úplně plné plodů.
Jiné lísky na naší zahradě ale plody letos nemají. Můj manžel si myslí, že když loni byly naše lísky úplně obsypané množstvím plodů, tak je to jako u jiných ovocných stromů, které hodně plodí každý druhý rok. Já spíše váhám, jestli květy nějak neponičilo jarní počasí. Tak jsem zvědavá na úrodu příští rok.
My tvrdé oříšky rozbíjíme v igelitovém sáčku kladívkem na dvoře. Doma zbytek francouzským klíčem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]