Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bonsai, maloplodá jabloň

Od: david1 odpovědí: 3 změna:
Dobrý večer. Koupil jsem si v jednom hobby centru bonsaj venkovní, maloplodou jabloň. Aspoň myslím že je to ona, má i jablíčka malé. Je velka cca 30 cm.
Jak ji pěstovat teď před zimou nebo spíše přes zimu? Je plně mrazuvzdorná? Zakopat normálně do hliny a nechat venku jako ostatní venkovní bonsaje? Na cedulce název nebyl, jen bonsai. Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Píchněte ji do záhonu, do propustné půdy. Měla jsem jiné venkovní bonsaje, ale jabloň bude stejně mrazuvzdorná. Odhrábla jsem vrchní vrstvu zeminy v záhonku pod švestkou a i s miskama je lehce zahrnula, že nebyly vidět okraje misek.

A označte si to. Ona opadá, tak abyste ji nepřehlídl. Na jaře jsem je omyla hadicí a postavila venku na zídku a často zalévala, protože snadno vyschnou, kór na slunku. Pak si o tom něco nastudujte. Myslím o tvarování a další péči .

hodnocení

1x

Okrasná jabloň by měla být plně mrazuvzdorná.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Jen ještě k předchozím odpovědím přidám, že pokud nemáte dost zkušeností, je dobré nechat nejdřív stromek projít několika mrazíky, aby "zatáhl", pak stromek vyklopit i s celým balem a zahrabat do země bez misky + zalít. Jak se kořeny budou dotýkat zeminy, mají šanci během zimních oblev načerpat trochu vláhy a jen tak lehce vám nevymrznou = neuschnou. (Jsou-li v miskách, je potřeba víc zkušeností, hlídat a při oblevách zalévat). Nadzemní část ještě zasypávám listím či překryju chvojím (nebo obojí), aby se zabránilo nežádoucímu narašení v předjaří při slunečním osvitu, po kterém narašené části při mrazech zmrznou. Pokud máte možnost, zazimujte stromek nejlépe u zdi domu, jiné než jižní = ve stínu. Opadavý listnáč má holé větve, v zimě světlo nepotřebuje. Je-li sníh, ještě naházím sněhovou čepici; ta když roztaje, zavlaží. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]