Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ředění peroxidu vodíku

Od: adamb odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat a nechat si poradit s ředěním peroxidu.Na kořeny rostlin mám vyskoušeno,že 3% peroxid je bez závadný... Bohužel se dá pořídit jen v 100ml a větší neprodávají.Objednal jsem si 12%peroxid vodíku a rád bych ho naředil v 1000ml vody (1l) na sílu 3%, abych nespálil kořeny.Kolik budu muset dát peroxidu?Děkuji za odpověď...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Vezmi to jinak.. 12% : 3% = 4 (tedy potřeba naředit 1:4 s vodou) 4 x 100 ml = 400 ml obyčejné vody je tedy potřeba na smíchání

Závěr I : 400 ml vody smíchej se 100 ml toho 12-ti procentního peroxidu (lahvičkou) a máš požadovaný 3 procentní roztok.

Závěr II : Smícháním dvou lahviček peroxidu (12%) s 800 ml vody máš litr "tříprocentního" peroxidu.

frantisek*

Až na jednu "drobnost": výsledek dělení je sice 4, jenže to je celkový počet dílů, které je třeba smíchat, když je z toho jeden díl 12% peroxidu, je třeba přidat pouze 3 díly vody.

Jen pro zajímavost, jde o učivo základní školy.

perox
hodnocení

0x

krémový 3% 1000 ml a-vlasy.cz/...

tekutý 30% 500 ml nejlevnejsi-barvy-laky.cz/...

liska5
hodnocení

0x

Sorry, že jsem tak zvědavá. Mne spíš zajímá proč peroxid na rostliny?

krasnezeny.eu/...
Sice jsem o jeho použití něco slyšela, ale já bych se bála.
liska5

Tak tady používám Previcur. Ten je ovšem dražší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ředění peroxidu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]