Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čištění tújí

Od: juelen odpovědí: 11 změna:
Dobrý den chtěl jsem poprosit o radu zda je vhodné čistit túje smaragd a to jejich přirozené reznutí zevnitř zda je vhodné ty uschlé větvičky zevnitř pročesávat a vybírat snažím se o ně starat Jak nejlépe mohu má to nějaký smysl nebo je to k ničemu?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

1x

Za mne je to zbytečné. Mám smaragdů několik jako solitéry a nikdy jsem nic nečistil, neodstraňoval. Na obrázku je jeden starý 20 let a nesáhl jsem na něj až dnes, když jsem se dole podíval dovnitř. Proto tam je rozházených pár rezatých větviček. Jinak by tam nic nebylo. Mívám tam na zimu ježka.

Čištění tújí

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Jehličí na jehličnanech narůstá a je zdravé a zelené jen tam, kde má dostatek světla. U mladých dřevin i uvnitř, u starších jen "plášť". Je to přirozená vlastnost. Čím víc se zastřihuje a plášť houstne, tím lépe vypadá, ale méně světla proniká dovnitř. Odstraňovat odumřelé jehličí i větvičky z vnitřku smysl má, hlavně v mladším věku, aby se uvnitř nedrželi a nemnožili škůdci, vlhko => plísně, hniloby a dřevokazné houby. Ida

doplněno 06.10.21 14:19:

Nemáte zač. Ida

juelen
hodnocení

Nad něčím podobným jsem si selským rozumem uvažoval, děkuji mockrát za utvrzení

111®
hodnocení

0x

osobně je odstraňuji, dnes už nemusím, vykopal jsem je, ale zkuste použít hořkou sůl a zalévat roztokem...

juelen
hodnocení

Ale ja nemam problém se zdeavotnim stavem tújí,jsou nádherné. Jde jen o uschle vetvicky uvnitr tuji smaragd ktere nejsou jinak nez rozhrnutim tuje vide...jde o přirozené usychani vetvicek ze vnitr tújí...jde mi o to..zda je je vhodné tyto odstraňovat napr pro lepší cirkulaci vzduchu a nebo je to zbytečné...

juelen
hodnocení

Thuje jsou zdravotně ve velmi dobré kondici jde o prirozene sesychání od kmene...tak zda toto je vhodné odstraňovat,ci zda je to zbytečné,snad jsem byl pichopen nyni již správně foto tuji
Čištění tújí #2

juelen
hodnocení

To si děláte srandu,tak ten je brutální. Nádhernej! Kolik má na výšku?
jiofa

Asi 2 m nad pouličním osvětlením. To je ale solitér. Jako živý plot tam budete mít dost velké starosti se stříháním.

Čištění tújí #3
juelen
hodnocení

Máte je nádherné. Ani bych neřekl budu je stabilne drzet na výšce pohodlně dosazitelne ze zebriku takze rekneme na trech metrech. Lehký každoroční zastrih. Neni problem vrcholky které opadaji k sousedovi sesbirat z jeho pozemku máme dobré sousedy.

111®
hodnocení

0x
Ale to mohou nepřiměřeně stinit sousedům
juelen
hodnocení

S tím není problem na straně fota budou malý stin vrhat mě v létě jde slunce přesně nad tujema,na druhe straně máme souseda firmu komerční objekt kde maji satny wc svacinovou mistnost a kotelnu a tuje mu jsou burt i šestimetrové...takze jak říkají ukrajinci u nás v práci : neni próblm

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]