Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Desinfekce skleníku

Od: rybicka® odpovědí: 1 změna:

Jak ošetřujete na zimu skleník? Letos se mi tam urodilo fakt hafo molic, potvory mizerný! Rajčata nestála za nic, pořád taková kyselá a nedozrálá. Jak tedˇ? Uberu vrchní zeminu, nasypu dusíkaté vápno, zaleju a přikreju folií. Asi bych ho zevnitř umyla vapkou. Ještě něčím desinfikovat? Sirné knoty?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vloni jsem rozhodila na zrytou půdu ve skleníku - jde to i venku - dusíkaté vápno,zalila a přikryla igelitem. pak jsem si toho do jara nevšímala a na jaře normálně sázela. Měla jsem dost rajčat, ve skleníku plíseň nechytla, kropila jsem občas zředěným mlékem a občas mléko přidala do zálivky. Na druhé straně skleníku, kde jsem se záhonem nic zvláštního nedělala, jsem letos měla málo okurek. Venku zase naopak, ale tam jsme rajčata stříkali a stejně chytla plíseň. Jinak se ještě zapalují ve skleníku sirné svíce na dezinfekci. Jinak skla běžně umyju. Je mnoho přípravků. ale na tohle se letos zase chystám. Jinak v létě občas přihnojím hořkou solí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]