Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s velkým množstvím šalvějových listů

Od: boban® odpovědí: 4 změna:

musím dnes ostříhat šalvěje, co s velkým množstvím listů?

díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Něco usušit, něco naložit do lihu, něco do oleje. Na netu budou recepty na tinktury a olejíčky, neboť šalvěj má desinfekční účinky na pokožku, na afty, dásně, bolesti v krku.. A čaj je třeba proti pocení. Jakou šalvěj máte? Lékařskou?

liska5

A počítejte s tím, že ty sušené lístečky jsou velmi křehké. Teď jsem je byla zkontrolovat, a jak jsem vzala do prstů sušený lísteček šalvěje, tak se rozsypal na prášek. Ale krásně to voní.

terk
hodnocení

2x

Já listy zamrazuju a pak dávám vyvařit do masa nebo do každého jídla. Hlavně mastného jídla, třeba vývar, na to je dobrá.

Já ostříhala dříve a rozložila po bytě proti případným molům, co létají zvenku. Prý nemají rádi šalvějovou vůvi.

futra
hodnocení

1x

Usušená šalvěj se používá na vykuřování např. skleníku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]