Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou přelité nebo naopak vysušené?

Od: tauum odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
před cca měsícem jsem si koupila své první dvě Syngonie. Před týdnem jsem si u první všimla, že ji žloutnou listy, které jsem následně ustřihla a momentálně ji začíná žloutnout další list.. Včera jsem si stejného problému všimla i u druhé Syngonie. Myslíte si, že jsem je přelila nebo měli naopak malou zálivku? Děkuju :)

Jsou přelité nebo naopak vysušené?
Jsou přelité nebo naopak vysušené? #2
Jsou přelité nebo naopak vysušené? #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Řekl bych, že přelité. Častá potíž u rostlin, kde místo misky je futrál a nevidíte, jestli je pod květníkem ještě voda nebo ne.

hodnocení

4x

Já bych určitě vyndala květináček z toho ozdobného obalu. Navíc je hodně malý, nemůže tam vůbec vzduch, a určitě to uvnitř už zahnívá. Vysušené podle mne nejsou, spíš byly přelité a vy jste to kvůli tomu obalu neviděla. jestli je chcete zachránit, tak je vyndejte z toho okrasného obalu a dejte podmisku, abyste viděla kdy je zalít.

hodnocení

0x

Těsné ozdobné obaly květináčů jsou to nejhorší, co můžete svým pokojovkám připravit.

tauum
hodnocení

Moc děkuji za Vaše komentáře, rostliny zkusím přesadit do větších květináčů, kde bude i podmiska :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]