Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zničit pýr ve skalníku

Od: vlastask® odpovědí: 6 změna:

Lze nějakým postřikem zničit pýr ve skalníku? Existuje i jiný zpúsob?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

4x

Zdravím. Zlikvidovala jsem pýr Roundupem. Ale pokud ho máte ve skalníku, bude oddenky prorostlý v kořenech keříku a postřikem byste si zničil i ten skalník. Nabízí se jen skalník vykopat, poctivě z něj vybrat všechen pýr a keř vsadit jinam v zahradě. Pak pýr 2x postříkat a na jaře uvidíte. Když pýr někde vyraší – opět postřik až do podzimu. Bude-li čisto, můžete vrátit skalník zpět. Nejde-li už keř přenést, nabízí se jen poctivě štětcem natírat listy pýru. Taky jsem to dělala, ale je to děs. Tak přeju hodně trpělivosti a držím palce. Ida

hodnocení

4x

Vy potřebujete selektivní postřik, který ničí traviny a ne dvouděložné. Na roundup a podobné tedy zapomeňte. Hledejte pod názvem graminicid. Nevím, které se ještě teď prodávají v malobalení, ale např Targa by ještě být měla.

doplněno 26.09.21 18:42:

Skalník je dvouděložná rostlina.

hodnocení

Děkuji moc, jen mi není jasné zdali je skalník dvouděložná rostlina. Nikde jsem to nezjistil. akorát jsem se dozvěděl, že múj je skalník rozprostřený.

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi, moc mi to pomohlo.

72mona
hodnocení

2x
Doporučuji vytrvat a plet. Tím, jak skalník časem houstne, nepropustí nová semena plevele na zem. A plevelů je pak stále méně. My už to teď máme téměř bezúdržbové (teda když nepočítám stříhání skalníků 2x ročně). Jen jednou jsme použili na pýr postřik. Pýr přežil. Ne tak půdopokryvný jalovec. M.

hodnocení

0x

Pod všemi plochami keříků mám silnou černou fólii a nemusím nic plet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]