Dobrý den, nevíte co je to za popínavou rostlinu po baráku? Břečťan to není. Nemůžu najít hezkou, světlou popínavou, neopadavou rostlinu po baráku. Všude je jen břečťan.
Fíkus plazivý. Tento druh fíkusů pochází z Číny a Japonska a je to stálezelená plazivá nebo popínavá rostlina. K popínavému růstu potřebuje oporu. Některé odrůdy mají bíle panašované listy.
Já rostlinu pořád vidím jako nějaký druh brečťanu. Existuje hodně moc druhů. Ty snesou naše zimy. Popínavý Břečťan z popisu je bytový a je u něj psaných +15 stupňů pro přezimování. Nevím o fikusu, který snese bez problémů mráz pod 20 stupňů.
Na obrázku vidím břečťan. Ne ten nejběžnější, ale nějaký. Před časem jsem byla v pražské botanické zahradě a tam, na nějakém spíš odhlehlejším místě, měli jakousi sbírku břečťanů. Jen jsem koukala, kolik druhů a s jak zajímavými listy tam bylo.
Fíkus plazivý - setkávám se s tímto názvem poprvé. Pomohl Google. Je to český překlad anglického pojmenování rostliny s latinským názvem ficus pumila. Ficus pumila je pokojovka. Velmi pěkná, což o to. Ale náročná na vlhkost. Přetože se považuji za lehce nadprůměrnou pěstitelku pokojovek, umořila jsem jich už několik... Na venkovní zeď z mnoha důvodů absolutně nevhodné.
Zdravím. Řekla bych, že je to Břečťan kavkazský = Hedera colchica. Ten nemá cípaté listy jako běžný Břečťan popínavý = Hedera helix, a to ani ty dospělé listy. Helix má taky mladé listy bez cípů, ale ty staré plně vyzrálé už cípy mají. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.