Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zakořenění roubu- obavy

Od: juelen odpovědí: 3 změna:
Dobrý den mám obavy o to že mi zakoření roub když jsem sázel stromek tak jsem ho sázel podle laťe s terénem a však velmi klesnul je to dvouletý stromek jak toto řešit mám obavy že stromek a ztěžkne vyroste že klesne ještě více mám závlahovou mísu mám tedy udělat větší zub mezi travním porostem a závlahovou mísou a tudíž i roubem stromu? Ono o troubu je asi pouze 3 až 5 cm a poté již začínají kořeny nebo to tak to je v vyhovující stavu stromek si velmi piplam a velmi mi na něm záleží děkuji
Zakořenění roubu- obavy
Zakořenění roubu- obavy #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

1x

Vaše obavy jsou zbytečné. máte zasázeno tak akorát, velká pochvala za závlahovou mísu. Ještě by to chtělo ji nenechávat jako úhor, ale mulčovat třeba vrstvením posečené trávy bez postřiku. Bude udržovat vláhu a zároveň rozkladem dodávat postupně živiny a obohacovat půdu o humus, tím o půdní život a tím i vzduch.

juelen
hodnocení

Ahoj,Floro,tak to jsem rad , děkuju. Ten mulc urcite,ale školkař mi říkal,ze v mládí je pry dobré stromek nechat bez mulče a semtam okopavat,ze kořeny potřebují spíše vzduch a mulč ano, až ale od nějakých 12 cm kmínku , čehož ale asi příští rok již dosáhnu tak ten následující již zamulcuju

juelen
13.09.21 17:24
hodnocení

Zakořenění roubu- obavy #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]