Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoké pařezy

Od: magdon® odpovědí: 9 změna:

Potkal jsem takhle pokácené smrky, napadené kůrovcem. Proč se to kácí v takové výšce?

Vysoké pařezy

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iv®
hodnocení

3x

Zdravím...vysvětlení je třeba tady hradecka.drbna.cz/...

Já to viděla letos prvně na Rejvíze, proto jsem se o to taky zajímala ;) mrtvé dřevo je ponecháno jako domov pro hmyz

hodnocení

Tak to jsme možná viděli ty samé pařezy ;)

iv®

Já si jich všimla až u toho chodníčku, který vede k velkému mechovému jezírku.

hodnocení

Tak ty "moje" jsou asi tak na půl cesty od parkoviště k odbočce k jezírku ;)

hodnocení

1x

Podél lesních cest, svážnic a přibližovacích linek se také někdy ponechávají vyšší pařezy - jako odrazníky. Aby se při tahání, přibližování dalších kmenů nepoškozoval okolní živý porost.

hodnocení

To jo, ale tohle jsou celé vykácené "paseky" nejen u cesty.

Takže asi to bude kvůli těm breberkám.

jiofa
hodnocení

1x

Všechno má své pro a proti. Pomůžete v lokalitě jednomu druhu živočichů a zlikvidujete druhý. V přírodě musí být rovnováha, přirozená rovnováha. Někdy ty odborníci jsou takříkajíc na baterky.

paka
hodnocení

0x

Aby bylo možné vypáčení z podzemě?

hodnocení

0x

Předloni, při výletu na Brocken v pohoří Harz jsem viděl to samé, jen v podstatně větším měřítku.

Vysoké pařezy #2
Vysoké pařezy #3
Vysoké pařezy #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]