Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anglické růže

Od: zmatenka® odpovědí: 7 změna:

Jsem tady zase s prosbou. Dostala jsem v kytici, v níž byly i květy anglické růže. Dárkyně je nařezala na své zahradě, kde je s úspěchem pěstuje. Jejich sazenice ale koupila. Já jsem je dosud neznala a moc se mi líbí. Mám prosbu, jestli někdo nemáte zkušenosti s jejich množením. Mně se podařilo namnožit řízkováním velkokvěté růže právě v takovém případě, kdy jsem je dostala jako řezanou květinu ze zahrady (ne z prodejny). Máte někdo zkušenost s jejich pěstováním? Mám šanci, že se jejich řízky pod sklenicí v záhonu ujmou? Potřebují nějaké speciální zacházení? Na internetu o jejich řízkování jsem nic nenašla (možná špatně hledám).

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

Zkuste dát dotaz na michaela@ruzepelcovi.com. Je to růžová školka, pole růží všech barev a tvarů, které pěstují Pelcovi - moc fajn lidi, kteří nejenže prodávají, ale nechají vás courat nekonečnými řadami růží a ještě rádi poradí. Je to ve vesničce Skuřina, jižně od Sobotky.

hodnocení

Děkuji za radu. Je to od vás moc milé, že jste reagovala na můj dotaz a na Pelcovy nasměrovala. Já jsem o této školce nevěděla a určitě se tam v růžové sezóně vypravím. Ty anglické mě uchvátily svou krásou a vůní... Než se do té Skuřiny dostanu, ač je to od nás nedaleko, ty moje růže budou v zemi. Ale u Pelců si jistě vyberu!

13.09.21 17:37
hodnocení

Anglické růže

hodnocení

0x

Ptala jsem se strejdy Gůgla a taje Jůtuba a nestačím se divit. Třeba

hodnocení

Babko, díky za tip! Jdu shánět aloi. Nemám... Ale příště určitě vyzkouším.

liska5

Takhle se to dělá prý i do syrové oškrabané brambory. Já zas používám stimulátor. Do toho prášku namočím konec, co půjde do země. Aby se neotřel, nezapíchnu to, ale udělám tomu řízku jamku. Mají v květinářství i hobby-centrech

hodnocení

Práškový stimulátor běžně používám, teď jsem takhle například řízkovala muškáty. Ale do té brambory jsem to taky nezkoušela. Asi by to stálo za to vyzkoušet. Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]