Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ibišek baheni

Od: mh odpovědí: 4 změna:
Nešlo odolat nezakoupit tento nádherný ibišek bahení na výstavě Země živitelka. Nemá někdo zkušenost s jeho pěstováním a zazimováním? Děkuji za radu.
Ibišek baheni

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Já ho mám už cca 10 let, ale jsem z hor, tak ho do záhonu nesázím, ale pěstuju v samozavlažovacím květináči. Přes sezonu ho mám na terase na slunku, a do zásobníku na vodu mu leju roztok plného hnojiva. On koncem léta zežloutne a opadá. Nechám ho venku přejít několika prvními mrazíky, aby zatáhl, a pak ho dám do tmy do garáže přezimovat (párkrát zaleju, nenechám zem vyschnout na troud). Tak koncem března ho vynesu doma na světlo a nechám narašit. V květnu ven. Když se po čase nevejde do květníku, vyměním zeminu a zároveň vystříhám pryč staré zdřevnatělé části. Radila bych, abyste ho hned vsadila do samozavl. květníku do substrátu pro muškáty – ale nenarušit kořeny - a dát ven. Pak jen zalévat bez hnojiva a nelít vodu do zásobníku. On brzy zežloutne (přestanete zalévat) a připraví se na zimu. Ida

Ibišek baheni #2
Ibišek baheni #3

hodnocení

1x

doplněno 11.09.21 23:05:

Bahení ibišek je poměrně odolný proti zimnímu vymrzání. Mám čtyři a zatím se mi nestalo, že by mi nějaký nepřežil zimu. Je tu jeden malý problém. Tyto ibišky se prodávají jako jednoleté nebo víceleté. Jednoletý první zimu nepřežije, víceletý ano. Podle obrázku máte jednoletý. Přesázejte do květináče a pěstujte v něm. Na zimu jej dejte do místnosti, kde moc nemrzne. Na jaře až budete moct na pozemek odstřihněte výhony až u země a zasázejte na záhon. Obrazí zhruba v polovině května. Další zimu přežije venku už bez problémů. Zem normální zahradní, nemá specifické nároky.

Ibišek baheni #4

hodnocení

0x
Zkušenost by byla. I když u něj uváděli mrazuvzdornost, zimu venku nepřežil.

byl to jeden z prvních v ČR (cena tomu odpovídala),krásně vykvetl,ale zimu rovněž nepřežil a to jsem jej zabezpečil proti chladu.Takže jsem se o nový už nepokoušel. Občas je ale v zahradám vídám kvést, možná že jsou již otužilejší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]