Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

On-line zahradnictví

Od: tm odpovědí: 7 změna:

Nemáte zkušenosti s nějakým inernetovým zahradnictvím? Chtěl bych objednat vřesy, okrasné traviny, jehličnan... věci, které by sad mohly přežít cestu bez újmy. Nemám jak odvézt. Když se podívám na některé recenze nejrozšířenějších on-line zahradnictví, tak se dočítám, že např. poslali několik prázdných květináčů atd. Našel jsem pár s výborným hodnocením, ale ty mají zase omezený sortiment (malá zahradnictví). Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Mám výborné zkušenosti s KRUHEM u Jilemnice, se Zahradnictvím Na Zázvorce a se Zahradnictvím Spomyšl. Jinak je pravda, pokud jsem koupila např. maliníky osobně, tak mi nešly, ale když jsem je objednala, tak v naprosté pohodě. Já se dívám na ceny a recenze od zákazníků. Je ale pravda, že menší rostliny většinou neposílají v jednom balíku se stromky. Navíc, když objednáváte něco na internetu, přečtete si, jestli rostliny vám půjdou v dané nadmořské výšce, jestli jsou mrazuvzdozné, případně rezistentní, jak v optimálních podmínkách vyrostou velké, kam je máte sadit, jestli snášejí stín, slunce, jakou případné plody mají chuť a kdy dozrávají, a mnoho dalšího. To všechno potřebuji vědět, moc málokdy mi něco neroste. I když batáty a jakon mi nešly, ale letos poprve zkouším pepino a jde zatím nádherně. Je mnoho opravdu dobrých zahradnictví, co jsem objednávala, tak rostliny byly vždycky perfektně zabalené, přepravu zvládly v pohodě. Ale může se stát, že to třeba nevyjde, nevím.

liska5
hodnocení

2x

A což najít si nejbližší okrasné zahradnictví, tam si vybrat, a domluvit se s nimi, ať vám to dovezou. Mám takové ve svém okolí. Patří pod ZD. Přes internet neprodávají. Zajedu si tam busem nebo na kole, vyberu si keříky, stromky, substrát atd. a oni, jak jedou někam pro zboží, tak mi to přivezou, kam chci. Nedavno i několik kubíků hrubé kůry. Jestli váháte, tak se zeptejte telefonicky, jestli jsou ochotni takhle Vám vyjít vstříc. Za tu dopravu samozřejmě něco připlatíte, ale přivezou Vám přesně to, co si sám u nich vyberete..

futra
hodnocení

1x

Já mám roky dobré zkušenosti se zahradníkem www.basik.cz a letos jsem nakupovala na www.nelenprozelen.cz a taky dobrý.

tm
hodnocení

Ano, na Basika z Chýnova jsou jen samé dobré recenze. Pán mi ochotně hned odepsal na dotazy. Jen výběr na netu je poněkud skromnější. Na některé zahradnictví, citované v této diskuzi se na webu najde poměrně velká kritika. Je to asi loterie. Někomu přijde vše perfektní, jinému ne. Pokud mají ale některá zahradnictví poměrně dost hodnocení, že vůbec neragují na řešení problému nebo že poslali suché rostliny po měsíci, přinejmenším to smrdí. Děkuji za rady.

hodnocení

1x
Já objednávám v
ZAHRADNICTVÍ SPOMYŠL, letos třeba vyjímečný keř eleagnus umbellata sweet and sour - nově vyšlechtěné plody (musejí být 2 různé druhy k opylení), nebo i hlošinu mnohokvětou. Dřín velkoplodý (jako podzimní višně). Mají neskutečný výběr ovocných stromů i trvalek.
ZAHRADNICTVÍ FLOS obrovský výběr trvalek zase jiných,
ZAHRADNICTVÍ ŽIŽKA obrovský výběr levných keřů i s panašovanými - flekatými listy. Takové nikdo neměl v nabídce.
LUKON GLADS
LUKON BULBS oba mají výjimečný výběr. Třeba jiný rozrazil, hodně cibulovin. Levné.
EUROHOSTA.SK nabízí úžasné hosty - bohyšky v červnu i s listy v nejkrásnějších barvách, a nikdy nespletou druh, nikdo takové nemá, ale objednávají se asi v lednu, pak je vyprodáno. Hostu ale baští slimáci.
Spomyšl, Žižka i Flos byli zajímaví i při osobní návštěvě. S balíčky nebývá problém.
I v ZAHRADNICTVÍ DROŽDÍN jsme jednou objednali. A semenáče jedlých rostlin v TROPIK.CZ, třeba jedlou rostlinu decaisnea, teď se adresa hůř hledá.
tm

vendulkina
hodnocení

0x

Já mám skvělé zkušenosti s www.prodejrostlin.cz a také se zahradnictvím Lukon Glads. i tam mají dost kytek na výběr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]