Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bylinky v byte

Od: bobina002 odpovědí: 5 změna:

Dobry den. Jake bylinky mi porostou v kvetinaci v byte? Premyslela jsem konkretne nad pazitkou, matou a bazalkou. Bude se jim vevnitr darit? Pokud ano, jak pro ne muzu vytvorit nejlepsi podminky (velikost kvetinace, puda atd.) Dekuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dotaz*
hodnocení

0x

Řeřichu je dobré dát do navlhčené vaty někam k radiátoru. Tu jsem zkoušel dát na misku, kterou dostanete při koupi kuřete - taková ta bílá. Na té se mi opravdu dařilo a každé ráno pak stačilo jen sestřihnout... Pažitka je určitě také vhodná.

hodnocení

0x

Bylinkám v bytě se daří vcelku dobře. Pěstují se běžně v truhlících ne bo jak uznáte za vhodné i v květináčích z keramiky. mají rády světlo, ale ne, abyste je uvařila na přímém slunci za oknem. Je to od věci jako u každé rostliny. Každá potřebuje svoje podmínky pro optímální růst, ale to se dozvíte na příbalovém letáku pro pěstování.

ukulele*
hodnocení

0x

dobrý den, velikost květináče volte dle svých možností, bylinky chtějí poměrně dost světla, takže pěstování na parapetu, Pažitku jde vysít , ale ze semen roste poměrně pomalu a prvním rokem se nedočkáte nijak bohaté sklizně, doporučuji koupit dva tři kelímky pažitky v zelenině a přesadit rostliny do květináče, půdu můžete koupit jako substrát pro pokojovky, nebo stačí trochu kvalitní půda někde z venku. Taktéž činte i s mátou a bazalkou. Vyjmout z kelímku a dát do většího květináče, či nádoby, dle vašich možností, ideální je truhlík osázený vícedruhově...

martini*
hodnocení

0x

Pěstuji bazalku za oknem na severozápad, docela se jí daří. Objevila jsem také kopr speciální semena pro setí do květináče doma, myslím, že takových bylinek tam měli více. Určitě vám poroste i petržel.

lidka*
hodnocení

0x

Dobře se mi daří tymiánu. Ale to vysela vnučka a jeden stromeček mi zasadila do květináčku. Ale jinak mám s bylinkami smůlu. Dcera ví, že ujíždím na zelených bylinkách a tak mi v marketu občas nějaké koupí. Naposledy to byl moc pěkný truhlík s petrželkou, bazalkou a pažitkou. Ale mám s pažitkou špatnou zkušenost. Je to vždycky takový trs v bahnité hlíně a po čase se mi objeví mšice. A stejné to bylo s tímto posledním truhlíkem. A tak abych měla po ruce něco zeleného na ozdobu, dám do podlouhlé umělohmotné misky tři menší cibule - stačí 1 cm vody a ony krásně vyraší nať. Není to sice jarní cibulka, ale na ozdobu to stačí. *tuc*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]