Nejste přihlášen/a.
Dobry den. Jake bylinky mi porostou v kvetinaci v byte? Premyslela jsem konkretne nad pazitkou, matou a bazalkou. Bude se jim vevnitr darit? Pokud ano, jak pro ne muzu vytvorit nejlepsi podminky (velikost kvetinace, puda atd.) Dekuji
Bylinkám v bytě se daří vcelku dobře. Pěstují se běžně v truhlících ne bo jak uznáte za vhodné i v květináčích z keramiky. mají rády světlo, ale ne, abyste je uvařila na přímém slunci za oknem. Je to od věci jako u každé rostliny. Každá potřebuje svoje podmínky pro optímální růst, ale to se dozvíte na příbalovém letáku pro pěstování.
dobrý den, velikost květináče volte dle svých možností, bylinky chtějí poměrně dost světla, takže pěstování na parapetu, Pažitku jde vysít , ale ze semen roste poměrně pomalu a prvním rokem se nedočkáte nijak bohaté sklizně, doporučuji koupit dva tři kelímky pažitky v zelenině a přesadit rostliny do květináče, půdu můžete koupit jako substrát pro pokojovky, nebo stačí trochu kvalitní půda někde z venku. Taktéž činte i s mátou a bazalkou. Vyjmout z kelímku a dát do většího květináče, či nádoby, dle vašich možností, ideální je truhlík osázený vícedruhově...
Dobře se mi daří tymiánu. Ale to vysela vnučka a jeden stromeček mi zasadila do květináčku. Ale jinak mám s bylinkami smůlu. Dcera ví, že ujíždím na zelených bylinkách a tak mi v marketu občas nějaké koupí. Naposledy to byl moc pěkný truhlík s petrželkou, bazalkou a pažitkou. Ale mám s pažitkou špatnou zkušenost. Je to vždycky takový trs v bahnité hlíně a po čase se mi objeví mšice. A stejné to bylo s tímto posledním truhlíkem. A tak abych měla po ruce něco zeleného na ozdobu, dám do podlouhlé umělohmotné misky tři menší cibule - stačí 1 cm vody a ony krásně vyraší nať. Není to sice jarní cibulka, ale na ozdobu to stačí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.