Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myslivecký spolek chce souhlas se střelnicí v mém lese

Od: dd odpovědí: 18 změna:
Dobrý den, poraďte prosím, kontaktoval mne myslivecký spolek s žádostí o podpis - souhlas s provozem brokové střelice, jejíž provoz zasáhne na můj lesní pozemek. Dotčeno bude 4000m2. Pořádání honu max 5x do roka, ohlášení předem. Souhlasili byste, či nikoli a proč? Požadovali byste kompenzaci, a jestliže ano, v jaké výši? Děkuji všem za odpovědi a hezký den.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Pokud nejsem fanoušek či člen myslivecké skupiny neznám důvod proč bych si měl omezovat své vlastnictví. Hon je samozřejmost, ale střelnice rozhodně ne. Pak do té části lesa nemůžete kdykoli chcete.
Pokud vám nabídnou kompenzaci, která vám to vykompenzuje, tak fajn. Obě strany by měly vyhrát. Ne jen myslivecký spolek. :)
Peníze asi nehrozí, ale maso někdo ocení popř nějaké lesní práce apd.
doplněno 30.08.21 16:11:

Nebo dejte souhlas na rok či dva a po zkušenosti můžete prodlužovat nebo zamítnout. ;)

hodnocení

5x
Je s nimi potíž. Když mají na tvých pozemcích honitbu tak nesmíš prudit, že si chtějí udělat hon.
Ale zase to je za úplatu. Před časem přijel náčelník našich nimrodů a že prý mě veze peníze za deset let zpátky. Ještě, že jsem seděl. Honitba asi na osmi hektarech a dostal jsem celých 500,- Kč.
Se střelnicí bych je poslal k šípku.

hodnocení

4x

Myslivci jsou mor. Kdysi jsme jim jednou v necem cukli a dodnes litujeme. Hnal bych je vidlemi.

hodnocení

2x

Jak konkrétně zasáhne provoz střelnice váš pozemek?

dd
hodnocení

Zřejmě omezení vstupu během střelby 5x ročně. Dále zvýšený pohyb myslivců na lesním pozemku - možné poničení v případě nové výsadby.
majci*

A proč chtějí souhlas? Aby to neobnášelo např. neuhrazení případných škod atd..Ať si dělají střelnice a "JZD" divočáků atd. na státním, ne?

Jen taková drobná poznámka. Když pominu to, že mi budou některé dny zakazovat chodit do mého lesa, jako prkotinu, pak by mě zajímalo, co bude až Unie zakáže olověné broky ( už je to na spadnutí). Umíš si představit, že od tebe nějaký truhlář koupí dřevo ve kterém budou železné broky a bude riskovat, že si na tom zničí nože hoblovky? Takové( byť jinak i velmi kvalitní) dřevo z okolí střelnice pak prodáš s bídou na palivo.Se ztrátou.

Jo, to je velmi pravděpodobný. Olověný broky ve dřevě není žádná výhra, prkno je k ničemu, ale když se brok ohobluje nezanechá to na kudle žádný stopy. Ocelový broky, to bude peklo, to bude všechno lítat.

hodnocení

2x

Omezení vstupu cca 5x ročně je omezení naprosto zanedbatelné. Stejně tak zvýšený pohyb osob. Jestli nemáte nějaké ideologické předsudky proti zbraním nebo myslivcům, nevidím žádný důvod k nesouhlasu.

Nesouhlas nevyzaduje od tazatele zadnou akci a nic ho to nestoji.

Akci vyzaduje souhlas a potencialni pozdejsi problemy. Tedy spise, ze nevidis duvod k nesouhlasu by bylo dobre napsat, jaky vidis duvod k souhlasu.

Dobrá, budu poslední větu formulovat jinak: nevidím žádný podstatný důvod k odepření souhlasu.

Jaké můžou být problémy? Hluk ze střelnice? Dají se dohodnout provozní hodiny. Že tam budou chodit lidi? Lesy jsou přístupné ze zákona. jaké další problémy můžou být? Pokud nějaké předpokládáte, můžete je ve smlouvě ošetřit.

Nejsem mylivec, ale ten odpor (podle mě iracionální), který tu někteří předvádějí, nechápu. Bylo by to stejné, kdyby vás místo myslivců oslovili skauti s požadavkem na tábořiště nebo třeba klub turistů?

Ten odpor pravdepodobne nechapes pro chybejici (negativni) osobni zkusenost s myslivci a mysliveckymi spolky.

Coz je naprosto pochopitelne.

Nejde ale o zadnou iracionalitu. Neznam ostatni zde, kteri tento odpor vyjadruji a jeijich konkretni negativni zkusenost, ale naprosto je chapu a presne v obecne rovine vim o cem mluvi.

Myslivci jsou zlo.

Mozna jde o predsudek (jak nedavno diskutovano v jinem vlakne), ale v tomto pripade o predsudek zcela zaslouzeny. Neni jediny duvod s nimi pokouset stesti a doufat, ze zrovna ti "mi" myslivci budou jini.

hodnocení

2x

Střelnice a střelba - slova s rúznými významy. Předpokládám, že máte na mysli střelbu (střílení) po dobu honu.

Pět honů za rok není mnoho, ale i kdyby byl jen jeden, víte, kdo má zodpovědnost za případné zranění turistů a houbařů? Já to nevím, proto pro jistotu i Vám doporučuji zjistit si, kdo a jak má po dobu honu povinnost umístnit nějaké výstražné cedule nebo nějaké jiné varování. Majitel lesa, nebo myslivecké sdružení? Ne všichni jsou s termínem honu obeznámeni. Kdyby to náhodou bylo povinností majitele lesa, tak o nějakém souhlasu ani neuvažuji.

farm
hodnocení

2x

Jak já pozoruji myslivecký spolek poblíž mého víkendového sídla, je to prostý spolek pytláků. Vedle studny zanechali obrovského daňka s uříznutou hlavou - trofej. A měli kecy, když byla mrtvá zvířena uklízena. Dále ukradli z parkujícího auta rozdělovač. Rovnou přišli pro podpis? *stop* Nejsou oprsklí?

Střelnice slouží pro kratochvíli, dělá nebetyčný kravál, vyplaší zvěř a znemožní průchod cestou na 1 sobotní den, posléze popijí a zazpívají. Manželky to vidí raději než hospodu, že. Se střelnicí je vypakujte šupem, fofrem a žádné dotčení pozemku. Polesí je vždy dost velké, mohou jít jinam.

Bouchalům sebrat pušky, škoda, že to EU u nás nevyšlo. Nechali rozlézt boreliózu, naprosto nejsou schopni dohledat nakažené zvíře, já (rekreant) pozoruji jak se srnec v životním závěru potácí. O přemnožené černé zvěři nemluvě. Jak se ptýlí v zelených kamizolách pokrajině na hon, delám si z nich legraci, že tedy ulovili alespoň mne (do triedru).

xenofob
hodnocení

2x

je to havět pytlácká, černá prasta nestřílí protože jsou moc těžká, pálí jen na srny ta se dá hodit přes rameno

za 5x omezení v roce bych chtěl 5x černé prase a 5x srnu v každém roce, samozřejme veterinárně vyšetřené...jinak smolík pacholík...a tu smlouvu bych si ohlídal tak, aby se dala kdykoliv, nejpozději ke konci klendářního roku vypovědet...myslivci už nejsou co bývali a obecně mají šptanou pověst a budí nedůvěru

hodnocení

0x
No, je to dilema..
Když to vezmete z "druhé" strany a chtěl byste snížit stav myslivců v obci..
Prakticky při každém honu dochází k menší či větší redukci myslivců. Pak bych jim hony dovolil třeba 10x ročně, ale s podmínkou, že se budou konat zásadně po setmění. Do roka máte po problému (za světla to bude trvat trochu déle).
Ne, střelnici bych já osobně nepovolil.

st
hodnocení

0x
Souhlas bych jim nedával. Les bude plný broků,nikdo je nikdy neposbírá. Možná tam budete třeba sbírat maliny, houby, těžké kovy se budou vstřebávat do nich z půdy plné broků.
Myslivců je hodně, zajíců málo. Koroptve, křepelky už vůbec nejsou.
farm

Křepelka polní se u nás objevila, z pole bylo po velmi dlouhé době slyšet zase milé "pět peněz". Jinak ty broky: Na střelnici nedělají ten hlavní binec, tím jsou takzvaní "holubi", neboli reflexně zbarvená asfaltová kolečka. Zůstane jimi poseté okolí střelnice. lesazahrada.cz/...

Zvěře neubyde, většina nimrodů se nestefí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]