Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poznáte co by to mohlo být?

Od: mn odpovědí: 10 změna:
Pozna prosím někdo,co by to mohlo být?
Larva nějakého brouka nebo něco jiného?
Děkuji moc

Poznáte co by to mohlo být?
Poznáte co by to mohlo být? #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

5x

Jsou to vajíčka kobylky zelené.

Poznáte co by to mohlo být? #3

hodnocení

0x

Dobrý den. Řešilo se to zde již několikrát. Kobylka zelená (vajíčka) Porovnejte :

poradte.cz/...

Tyhle kobylky nějak z přírody vymizely. Že by díky postřikům? Vzpomínám, jak jsme je chytávali, kousaly, potvory a to dost. Ale už jsem je neviděla možná 50 roků. Kde jsou? Jaga.

nov

Jako dítě jsem se jich něco nachytala a nikdy mně žádná nekousla. lidovky.cz/...

jiofa

Jejich doba k vidění právě příchází v tento čas a pokračuje až k téměř k podzimu. Jsou nenápadné a tak se tolik nevidí do té doby, než někde vyskočí nebo se zatoulají až do bytu. Jako děti jsme přivazovaly koníkům prázdné krabičky od sirek za zadní nohy. Ano, louka byl ráj kdekoliv. Dnes se snaží vše zachránit a vrátit alespoň na úroveň 50 let minulého století. Tam byl začátek konce některých druhů našich motýlů, brouků a další, na úkor "vyspělé" civilizace. Kdo nezažil jen těžko uvěří, kdo zažil a zajímal se, ten jen vzpomíná. Ale snad se to jednou podaří alespoň udržet co "zbylo". Jofa.

terk

Ono stačí vydržet a nesekat, pak se objeví takové havěti k pozorování. Lidé si stěžují, že ubývá ptáků, ale že za to mohou oni sami-lidé, to jim uniká...Když jedu ven na víkend z města, zvuk sekaček je protivný "zvuk domova", jak říkám.

@babkazov před týdnem jsem ji ráno opatrně vypudila smetákem z kuchyně, měla jsem husí kůži jak pralinky :)

Poznáte co by to mohlo být? #4
futra

inzinirko -jednou jsme ji objevili na kytce v obýváku.Velkou .Manžel ji musel odchytit a oknem poslat zpět do zahrádky.

music*

Ty malý zelený Kobylky nekousaly, jednou mě do ruky hryzlo takový velký Saranče, když jsem ho jako kluk chytil do ruky.

Kobylky mají rády vysokou trávu a louky, kde se můžou schovat, na sekačkou posekaných zahradách (golfových hřištích) se jim nelíbí..

fram

Z úbytku hmyzu mrazí. Co zmizelo ohniváčků, modrásků..mých oblíbenců. V motýlářské bibli "Motýlové a housenky Střední Evropy" (vyšlo 1910, Autorem této bohatě ilustrované práce je významný český entomolog Hynek Alois Joukl (1862-1910)) je neuvěřitelné, jak byla říše motýlů pestrá. Sleduji lednu lokalitu od 60-tých let, určitě zmizela polovina. Speciálně otákárek fenyklový dostal vysetý kopr - našel ho, objevily se housenky, ale to bylo před pandemií :-D.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]