Dobrý den, chtěla bych doma pěstovat jinan dvoulaločnatý (ginko). Chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s tím mít ho celoročně v interiéru. Chcípne? Bude na zimu opadávat? Případně napadá vás nějaký jiný strom, který nadělá parádu v interiéru? Diky
Žloutne a opadává. Takže si myslím že se tak bude chovat i doma. Navíc i přes to, že roste ze začátku velmi pomalu, když se pořádně chytí tak už pak vyráží rychle a v dospělosti je to ohromný strom velikosti kaštanu. Navíc když zaplodí tak to bys doma mít určitě nechtěl plody neskutečně smrdí.
mirinda
Aj, tak to je asi blbej nápad. Asi si pořídím nějaký fíkus, ten doufám nesmrdí. Děkuju za upozornění.
Pořiďte si nějakou bytovou kytku, která vyroste hodně. V lázních, v bankách, v kulturních domech v halách najdete inspiraci. Juka, fikus, fikus benjamín, monstera, ty jsou dostupné a dovedou být hodně dlouhé, široké a bystrozraké.
mirinda
) já bych právě nějakou dlouhou, širokou a bystrozrakou chtěla...
mirinda
Juka parádní. Ještě jsem koukala na ficus lyrata. Taky pekne kvítko
Jinan bych nedoporučovala v žádném případě. V sousedním městysi roste u zámku a je vysoký až pod střechu.
Měla jsem kdysi datlovou palmu. Vypěstovala jsem si ji z maličké, asi 15 cm vysoké rostlinky. Byla krásná, hodně zdravých listů, vysoká, široká.
Problém nastal, když nás začala vytlačovat z obýváku. Vzala si ji jedna známá, vím, že u ní se palmička má dobře. Musíme holt počítat s tím, že všechno jednou vyroste, dokonce přeroste. A pak nastanou problémy. Jaga.
mirinda
Máme sice vysoký strop v obýváku, ale ta fotka, co posílal nov, mluví za vše...
Ginko je opadavý jehličnan určený k pěstování venku. Problém tedy není velikost, ale nároky. Kdo píše, že je moc velký, ať se podívá na roubované čarověníky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.