Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fialové houby

Od: heaven odpovědí: 8 změna:
Dobry den, dnes jsem v lese poprve v zivote videla male fialove houbicky-delsi nozicka,maly kloubok. Rostly pod buky. Nevite, jak se jmenuji?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Která z nich? Bez fota budeme hádat...nebo věštit...

liska5
hodnocení

3x

Tohle možná bude lakovka ametystová. Ty fialové čirůvky jsou až na podzim.

Liško, chtěla jsem odpovědět stejně, ale opakovaly bych se.

Možná jde o lakovku ametystovou, která je vzdor jasně fialové barvě jedlá. Ale nezkoušela jsem to. Roste poměrně zřídka.

Čirůvku fialovou běžně sbírám, je chutná, ale roste až pozdě na podzim. Nafialovělá je i čirůvka dvoubarvá. Jaga.

liska5

Tahle fialové čirůvky sbírám taky. Jsou chutné. Často rostou v čarodějných kruzích. Jednou jsem je na koleji dusila v hliníkovém ešusu, a ony změnily barvu na jedovatě růžovou. Asi to nebylo dobře. Ale byla jsem mladá a měla z toho srandu, že všichni kolem šílej, když ty růžové jedůvky jím.

hodnocení

1x

Přidávám s k odpovědi od "lišky". Vypadala takhle? borovicka.blog.idnes.cz/...

heaven
Děkuji, je to opravdu ta lakovka

hodnocení

0x

Zdravím. Mrkněte na fota Čirůvky fialové. Mohla by to být ona..

heaven
hodnocení

Vypadala podobně, ale myslím, že to ona není

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma fialová houba

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]