Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Určitě, uvařte jí černý čaj (ale chtělo by to nejlépe Ruský listový černý čaj bez přidaných příchutí a aromat = jen usušené čisté listy, ne ten sypaný prach v sáčcích) a dle návodu oslaďte. Myslím, že to přežije. Ten nálev slouží k tomu, aby začala rychleji růst a "pracovat". Ida
Zdravím. Vaše kombucha je tmavěji zabarvená (je to už starší kus), tak si myslím, že nevyplave k hladině, ale k hladině "vypustí vlákno" a na té hladině naroste nová, mladá a tenká "kombuška". Takto se množí. Nezapomeňte čaj osladit, ten cukr kombucha potřebuje k životu. Ida
je jedno, zda to bude černý, či zelený čaj, jak už se zde zmínilo, čaj MUSÍ BÝT VLAŽNÝ, jinak kultura umře.
Nesmí být ve vzduchotěsné nádobě, musí mít možnost "dýchat" já přes nádobu přetáhnu igelitový sáček a dole stočím a nechám tento stočený "cíp" pod nádobou, aby se tam nedostaly octomilky, bohužel tohle octomilky dost láká a jednou mi tam nakladly vajíčka, ze kterých se vylíhly larvy, bylo to hnusný, takže tu vrchní kombuchu jsem vyhodil, spodní důkladně opláchnul a zalil vlažným čajem.
Čaj nechte vychladnout, než tam houbu vložíte.!
Jinak takhle jsme se dříve o kombuchu dělili. Já ji přinesla domů ve skleničce a ten živný roztok - oslazený zelený čaj, ten jsem jí vyrobila. Jednou jsem si ale koupila hotovou, jen ten šumivý nápoj ve Zdravé výživě. A ve zbytku se mi vytvořila sraženina, ze které se mi povedlo vypěstovat tu houbu kombuchu novou. To se i v té Zdravé výživě divili.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.