Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to roste na poli, bodlák?

Od: kralovi* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
bylo toho plné pole a nikdo, koho jsem se ptala, tu plodinu neznal. Pomůžete mi?
Děkuji a pěkný den přeji

Co to roste na poli, bodlák?
Co to roste na poli, bodlák? #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

6x
Ale kdepak pupava. Ostropestřec.
nov
20.08.21 07:49

*palec2**palec2*

Bambule Ostropestřec připomínají ale nikde nevidím typické bílé kaširované listové růžice takže bych si s tím na 100% jistý nebyl. Navíc jsou to proti našim dvoumetrovým obludám takové mrňky že bych na to korunu nevsadil. Může ale jít o nějakou nízkou průmyslovou odrůdu a ještě postříkanou aby semena dozrály všechny na stejno jako se stříká hrách.
liska5

Tak, tak. Pěstovala jsem ostropestřec. Byl mohutnější, palice delší. Tam by ta fialová barva měla být aspoň trochu vidět. I ty stříbrokropenaté listy. Možná nějaká odrůda. Ale v bylinkové farmě na Opavsku jsem viděla ty ostropestřece mohutné asi 150cm a s tím růžovofialovým květem.

farm
hodnocení

4x

Opravdu se rostlina pěstuje na poli novinky.cz/... Ostropestřec mariánský. A je tak strašně zdravý.*mnam*

liska5

Tak je to jasné. Floro má pravdu. Je to nová odrůda ostropestřece!

hodnocení

3x
Ahojte.
Tohle je Pupava obecná.
cs.m.wikipedia.org/...
kralovi*
19.08.21 11:32
hodnocení

dekuji!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]