Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Likvidace plevelu na záhonech přes zimu

Od: lenulakr® odpovědí: 7 změna:

Prosím, nemáte někdo návod, jak se zbavit po sklizni na záhonech přes zimu plevele, aby se na jaře na nich mohlo zase sázet? Přes to, že ryju dost hluboko a vybírám každý kousek kořene svlačce, stále se ho nemůžu zbavit. Roste všude, hlavně v bramborách.Nestačí ho jen vytrhávat,má hrozně dlouhé kořeny a hluboko. Děkuji za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Přes zimu se určitě svlačce nezbavíte. Vybírání při rytí je fajn, ale oddénky jsou klidně i ve dvou metrech. Jedině obětovat jednu sezonu a zlikvidovat svlačec za vegetace chemicky.

jabraka*
hodnocení

2x

Pokud už svlačec vyrostl,tak ho stačí potřít štětečkem s herbicidem pomáznout,zahyne i kořen.Jen se musí rostlina nechat na pozemku.Stříkat kořen nepomůže.

JB

cutora
hodnocení

0x

Pokud nemáte latifundie, tak stačí párkrát přes sezónu asi 30 cm výhonky vykopnout, či ručně vytrhnout.

Svlačec není až tak vzrůstný plevel.

Svlačec navykopete, ani nevytrhnete. Vždycky tam kousek zůstane a během pár dní vyroste znova. To byste musel vykopat záhon do hloubky aspoň metr a zeminu prohodit přes dostatečně jemné síto.

cutora

Ano, vím, ale nebude vás otravovat dlouhými výhony.

Nebude otravovat dlouhými výhony? Já mám letos obtočené maliny dvoumetrovým svlačcem, protože kvůli strašným okolnostem jsem je nemohla na jaře vyplít. Ani nevím, jestli s tím někdo něco udělá.

liska5

Jak, není vysokej!? My máme svlačec v popínavých růžích až do dvou metrů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]