Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jahodníky na černé fólii

Od: lenulakr® odpovědí: 3 změna:

Prosím, jak pěstujete jahodníky na černé fólii? Mám je na ní 2 roky,fólii jsem neodstraňovala, ale nemůžu je okopat, jen jsem je přihnojovala. Letos jsem měla jahody opravdu pěkné, myslela jsem, že je jen ostříhám a ještě jeden rok je tak nechám. Sousedka ale pořád chodí, že mi fólii sundá, jahody okope a že příští rok z nich jinak nic mít nebudu.Jak to s jahodami děláte vy? Děkuji za radu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Necháváme je léta normálně na černé textilii. Bez okopávání a podobných věcí. Pouze odstraníme staré oschlé části. Pokud časem nějaký jahodník zajde,tak ho jednoduše dosadíme. Jinak se s nimi vůbec neprdíme. Už léta letoucí.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. 3. rokem z jahod skutečně velkou úrodu mít nebudete, ale není to tou černou fólií a neokopáváním, ale tím, že jahodník je rostlina, která 1. rokem "ukáže" plody, 2. rokem udělá maximální úrodu a 3. rokem jeho životnost končí = má odplozeno. Vyplatí se během toho 3. roku napěstovat ze svých šlahounů nové rostlinky, a ty na přelomu srpna - září vysadit na jiný, pro ně připravený záhon. Ida

terk
hodnocení

1x

Já nechávám jahody samy růst bez folie, kterou moc neuznávám. Mezi jahody nechám vyrůst i něco jiného, tím oblafnu škůdce a letos úroda byla. Jahody plotí i 5.,6. rokem. Opravdu silné staré keříčky vykopnu a nasadím odnože, kterých mám každý rok hafo. Neokopávám, jen vytrnu plevele, které tam nechám nedoklíčit a tím se mi zemina "okope" :) někdy mezi jahody naliju výluh z kopřiv nebo cibule a vliju i s kopřivama a slupkama, takový mulč a hnojení v jednom.

Jen je na začátku srpna poseču listy, aby neměly jahody škůdce, Do podzimu obrazí a přezimujou. Jen je malinko přikryju listím nebo jehličím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]