Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se jmenuje tento druh rajčete?

Od: babajaga® odpovědí: 4 změna:

Dopbrý den,

letos jsem si na doporučení známých koupila sazenice rajčat Bejbíno a jsem s plody velice spokojená /chuť, množství, velikost/.

Dcera mi dala ale dalších 6 rostlin rajčat, které prý dostala a už je nemá kam dát. Vyrostly hodně mohutné rostliny /i když zaštipované/, silné tmavozelené listy, plody jsou oválné, vejčitého tvaru. I když rajčata dozrají, nelákají svou barvou příliš k jídlu, jsou oranžovo zelené, stříkané, jakoby pruhované. Slupka je dost tuhá.

Co je ale úžasné - po rozkrojení má rajče uvnitř tmavě červenou barvu, vytéká z něj šťáva jako krev. Proto mám letos kečupy i leča krásně červené i bez nějakých barviv.

Posílám foto / trochu máznuté, omlouvám se/. Třeba někdo z vás pozná, jaká rajčata to letos vlastně mám. Děkuji - Jaga.

Jak se jmenuje tento druh rajčete?
Jak se jmenuje tento druh rajčete? #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Zdravím, dle tvaru asi Artisan.. klasické Zebry (Green i Black) nebývají tolik špičaté. Možná Blush Tiger *nevi*

hodnocení

Díky, Denny za určení. Čekám a čekám, kdo se mi ozve,ale odrůdy rajčat nejsou pro české zahrádkáře asi to nejzajímavější.:)

Podle Vašeho návodu jsem pak zjistila, že to asi opravdu bude Artisan - Blush Tiger. Moc děkuji za odpověď. Jaga.

Není přece vůbec zač;) nutno dodat,že si tím nejsem jistá úplně na 100%- dnes je mnoho odrůd a mnohé z nich mi unikají,i přes veškerou mou snahu *plac*

farm
hodnocení

0x

Kumato prima-receptar.cz/... ale spíš ne. Moc hnědá...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]